[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: نقشه پايگاه :: تماس با ما ::
:: دوره 13، شماره 4 - ( زمستان 1388 ) ::
جلد 13 شماره 4 صفحات 12-18 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر مهارکنندگی عصاره‌های اتیل استاتی چای سبز و سیاه بر هلیکوباکترپیلوری عامل زخم‌های معده
امیر قائمی، عیسی محمدی، علیرضا شعاع حسنی* ، کسری حمدی، نگار اردوزاده
مربی ، Email: alirezashoae@gmail.com
چکیده:   (7392 مشاهده)
زمینه: هلیکوباکترپیلوری از عوامل اصلی ناراحتی ها از قبیل زخم معده و سرطان دوازدهه است. از آن جا که سویه های مقاوم به داروی این ارگانیسم در حال افزایش هستند، جستجوی ترکیب های دارویی جدید برای درمان آن ضروری به نظر می رسد. هدف: مطالعه به منظور تعیین اثر مهارکنندگی عصاره های اتیل استاتی چای سبز و سیاه بر رشد هلیکوباکترپیلوری عامل زخم های معده انجام شد. مواد و روش ها: این مطالعه تجربی در سال 1387 در مجموعۀ آزمایشگاهی واحد علوم و تحقیقات انجام شد. عصاره گیری نمونه ها توسط عصاره گیر سوکسله با حلال متانول %50 و جدا نمودن نهایی در مرحله اتیل استات انجام شد. برای محاسبۀ حداقل غلظت مهارکنندگی عصاره ها از روش تهیۀ رقت در محیط مایع و برای سنجش عملکرد اوره آز از روش مک لارن استفاده شد. تولید اوره آز در حضور غلظت های مختلف عصاره ها با الکتروفورز پروتئین تام سلولی روی ژل %12 پلی اکریلامید آشکار شد. یافته ها: اثر چای سبز بر هلیکوباکترپیلوری و ممانعت از تولید و فعالیت اوره آز توسط آن، بیش تر از چای سیاه بود؛ به طوری که در غلظت 5/1 میلی گرم در میلی لیتر عصارۀ چای سبز، فعالیت اوره آزی از بین رفت ولی 5/2 میلی گرم در میلی لیتر از عصارۀ چای سیاه می توانست این عمل را القا نماید. غلظت های 5/3 میلی گرم در میلی لیتر عصارۀ چای سبز و 5/4 میلی گرم در میلی لیتر عصارۀ چای سیاه، بازدارنده کامل رشد هلیکوباکترپیلوری بودند. نتیجه گیری: عصاره های چای سبز و سیاه روی هلیکوباکترپیلوری اثر باکتریسیدی دارند که نشان دهندۀ تأثیر مهم چای، به خصوص چای سبز در کاهش ناقلین این عامل و کاهش زخم های معده است.
واژه‌های کلیدی: کلیدواژه‌ها: گیاه چای، هلیکوباکتر پیلوری، اوره آز
متن کامل [PDF 444 kb]   (1451 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: داروسازی
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ghaemi A, Mohmmadi I, Shoae Hassani A, Hamdi K, Ordouzadeh N. Inhibitory Effect of Green and Black Teas Ethyl acetate extracts on Helicobacter pylori the causative agent of peptic ulcers. J Qazvin Univ Med Sci. 2010; 13 (4) :12-18
URL: http://journal.qums.ac.ir/article-1-912-fa.html

قائمی امیر، محمدی عیسی، شعاع حسنی علیرضا، حمدی کسری، اردوزاده نگار. اثر مهارکنندگی عصاره‌های اتیل استاتی چای سبز و سیاه بر هلیکوباکترپیلوری عامل زخم‌های معده. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی قزوین. 1388; 13 (4) :12-18

URL: http://journal.qums.ac.ir/article-1-912-fa.html



دوره 13، شماره 4 - ( زمستان 1388 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی قزوین The Journal of Qazvin University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.17 seconds with 32 queries by YEKTAWEB 3730