دوره 13، شماره 4 - ( زمستان 1388 )                   جلد 13 شماره 4 صفحات 12-18 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ghaemi A, Mohmmadi I, Shoae Hassani A, Hamdi K, Ordouzadeh N. Inhibitory Effect of Green and Black Teas Ethyl acetate extracts on Helicobacter pylori the causative agent of peptic ulcers. J Qazvin Univ Med Sci. 2010; 13 (4) :12-18
URL: http://journal.qums.ac.ir/article-1-912-fa.html
قائمی امیر، محمدی عیسی، شعاع حسنی علیرضا، حمدی کسری، اردوزاده نگار. اثر مهارکنندگی عصاره‌های اتیل استاتی چای سبز و سیاه بر هلیکوباکترپیلوری عامل زخم‌های معده. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی قزوین. 1388; 13 (4) :12-18

URL: http://journal.qums.ac.ir/article-1-912-fa.html


مربی ، Email: alirezashoae@gmail.com
چکیده:   (7556 مشاهده)
زمینه: هلیکوباکترپیلوری از عوامل اصلی ناراحتی ها از قبیل زخم معده و سرطان دوازدهه است. از آن جا که سویه های مقاوم به داروی این ارگانیسم در حال افزایش هستند، جستجوی ترکیب های دارویی جدید برای درمان آن ضروری به نظر می رسد. هدف: مطالعه به منظور تعیین اثر مهارکنندگی عصاره های اتیل استاتی چای سبز و سیاه بر رشد هلیکوباکترپیلوری عامل زخم های معده انجام شد. مواد و روش ها: این مطالعه تجربی در سال 1387 در مجموعۀ آزمایشگاهی واحد علوم و تحقیقات انجام شد. عصاره گیری نمونه ها توسط عصاره گیر سوکسله با حلال متانول %50 و جدا نمودن نهایی در مرحله اتیل استات انجام شد. برای محاسبۀ حداقل غلظت مهارکنندگی عصاره ها از روش تهیۀ رقت در محیط مایع و برای سنجش عملکرد اوره آز از روش مک لارن استفاده شد. تولید اوره آز در حضور غلظت های مختلف عصاره ها با الکتروفورز پروتئین تام سلولی روی ژل %12 پلی اکریلامید آشکار شد. یافته ها: اثر چای سبز بر هلیکوباکترپیلوری و ممانعت از تولید و فعالیت اوره آز توسط آن، بیش تر از چای سیاه بود؛ به طوری که در غلظت 5/1 میلی گرم در میلی لیتر عصارۀ چای سبز، فعالیت اوره آزی از بین رفت ولی 5/2 میلی گرم در میلی لیتر از عصارۀ چای سیاه می توانست این عمل را القا نماید. غلظت های 5/3 میلی گرم در میلی لیتر عصارۀ چای سبز و 5/4 میلی گرم در میلی لیتر عصارۀ چای سیاه، بازدارنده کامل رشد هلیکوباکترپیلوری بودند. نتیجه گیری: عصاره های چای سبز و سیاه روی هلیکوباکترپیلوری اثر باکتریسیدی دارند که نشان دهندۀ تأثیر مهم چای، به خصوص چای سبز در کاهش ناقلین این عامل و کاهش زخم های معده است.
متن کامل [PDF 444 kb]   (1500 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: داروسازی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA code

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی قزوین می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2018 All Rights Reserved | The Journal of Qazvin University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb