دوره 12، شماره 4 - ( زمستان 1387 )                   جلد 12 شماره 4 صفحات 83-89 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- ، Email: shahnazi58@yahoo.com
چکیده:   (7583 مشاهده)
زمینه: ظهور و بروز بیماری های انگلی در انسان می تواند در اغلب کشورهای در حال توسعه و توسعه یافته، در اثر مصرف سبزی های خام اتفاق افتد. هدف: مطالعه به منظور تعیین آلودگی های انگلی سبزی های مصرفی شهر قزوین انجام شد. مواد و روش ها: این مطالعه مقطعی در سال های 1384 تا 1385 به مدت 12 ماه در شهر قزوین انجام شد. چند مغازه سبزی فروشی در سطح شهر به صورت تصادفی انتخاب و تعداد 150 نمونه از 10 نوع سبزی (تره، جعفری، کاهو، گشنیز، تربچه، پیازچه، ترخون، ریحان، نعناع و شاهی) جمع آوری شد. هر یک از نمونه ها بعد از طی مراحل شستشو، سانتریفوژ و تهیه رسوب، از نظر آلودگی های انگلی پر یاخته ای و تک یاخته ای بررسی شدند. یافته ها: از 150 نمونه،53 مورد (%3/35) آلودگی مشاهده شد که 45 مورد (%30) مربوط به پر یاخته ها و 8 مورد (%3/5) مربوط به تک یاخته ها بود. آلودگی های پریاخته ای در13 مورد (%6/8) مربوط به تخم کرم ها و در 32 مورد (%4/21) مربوط به لاروهای رابدیتوئید بودند.از نظر نوع سبزی بیش ترین آلودگی در تره (%60) و کم ترین آن در گشنیز و تربچه (%20) مشاهده شد. بیش ترین آلودگی انگلی مربوط به لاروهای رابدیتوئید (%4/21) و کم ترین آلودگی مربوط به تخم هیمنولپیس نانا (%7/0) بود. نتیجه گیری: با توجه به یافته ها، سبزی های مصرفی شهر قزوین یک خطر بالقوه جهت آلودگی انسان به بعضی عفونت های انگلی به شمار می روند.
متن کامل [PDF 170 kb]   (1875 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: انگل شناسی