دوره 5، شماره 1 - ( بهار 1380 )                   جلد 5 شماره 1 صفحات 3-10 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sajadi M, Khksari M, Hassani S, Shariati M. Protective effect of fish oil against Indomethacin induced gastric ulcer in rats. J Qazvin Univ Med Sci. 2001; 5 (1) :3-10
URL: http://journal.qums.ac.ir/article-1-500-fa.html
سجادی سید محمد علی، خاکساری محمد، حسنی رنجبر شیرین، شریعتی مهدی. اثر روغن ماهی در پیشگیری از ایجاد زخم معده ناشی از ایندومتاسین در موش صحرایی. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی قزوین. 1380; 5 (1) :3-10

URL: http://journal.qums.ac.ir/article-1-500-fa.html


چکیده:   (10350 مشاهده)
زمینه: داروهای ضد التهاب غیراستروییدی مانند ایندومتاسین در انسان و حیوان زخم معده ایجاد می کنند. هدف: مطالعه به منظور تعیین اثر حفاظتی رژیم حاوی روغن ماهی روی زخم معده ناشی از ایندومتاسین انجام شد. مواد و روش ها: این مطالعه مداخله ای بر روی چهار گروه موش صحرایی نر بالغ انجام شد. گروه های اول و دوم رژیم معمولی داشتند. گروه های سوم و چهارم به ترتیب به مدت چهار هفته رژیم غذایی حاوی روغن ماهی و روغن آفتابگردان به میزان 1.6 میلی لیتر در روز داشتند. سپس به گروه دوم بی کربنات سدیم (حلال ایندومتاسین) تزریق شد و در سه گروه دیگر توسط تزریق ایندومتاسین (S.C, 20mg/kg) زخم معده ایجاد شد. شاخص زخم، حجم اسید و اسیدیته محتویات معده اندازه گیری و برون ده اسید محاسبه گردید. وزن موش ها نیز در روز اول و انتهای مطالعه اندازه گیری شد. یافته ها: شاخص زخم در گروه روغن ماهی به ترتیب %3/54 و % 7/58 کمتر از گروه های اول و چهارم بود، در حالی که بین دو گروه اول و چهارم تفاوت معنی داری وجود نداشت. حجم اسید و غلظت اسید معده در گروه روغن ماهی به ترتیب %70 و%50 کمتر از گروه چهارم بود. برون ده اسید نیز در گروه روغن ماهی به ترتیب %7/85 و % 7/83 کمتر از گروه های چهارم و اول بود. افزایش وزن فقط در گروه های اول و سوم مشاهده شد. نتیجه گیری: به نظر می رسد روغن ماهی باعث کاهش ترشح اسید معده شود و در پیشگیری از ایجاد زخم معده ناشی از ایندومتاسین موثر است.
متن کامل [PDF 1307 kb]   (1576 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذیه

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی قزوین می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2019 All Rights Reserved | The Journal of Qazvin University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb