دوره 9، شماره 4 - ( زمستان 1384 )                   جلد 9 شماره 4 صفحات 25-29 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Jafari H, .Abbassi A, .Miri S, Shahidi M. Effect of Allium sativum L. aqueous extract on contraction power of isolated atrium from rats following administration of adrenaline. J Qazvin Univ Med Sci. 2006; 9 (4) :25-29
URL: http://journal.qums.ac.ir/article-1-314-fa.html
جعفری حسین، عباسی اسماعیل، میری سید روح الله، شهیدی مینو. اثر عصاره آبی سیر بر قدرت انقباضی دهلیز ایزوله رت متعاقب افزایش آدرنالین. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی قزوین. 1384; 9 (4) :25-29

URL: http://journal.qums.ac.ir/article-1-314-fa.html


، Email: hJafari@qums.ac.ir
چکیده:   (7223 مشاهده)

¯ چکیده زمینه : داروهای صناعی با تمام کارایی خود اثرات نامطلوبی نیز به همراه دارند؛ بنابراین استفاده از گیاهان دارویی مورد توجه قرار گرفته است. هدف : مطالعه به منظور تعیین اثرات عصاره آبی سیر بر قدرت انقباضی دهلیز ایزوله رت متعاقب افزایش آدرنالین انجام شد. مواد و روش‌ها : این مطالعه تجربی در سال 1383 در دانشگاه علوم پزشکی قزوین انجام و از 42 موش صحرایی نر نژاد اسپیراگ داولی نوع آلبینو در محدوده وزنی 200 تا 250 گرم استفاده شد. پس از تمیز کردن پودر حاصل از آسیاب سیر همدان عصارهگیری توسط دستگاه سوکسله انجام شد. پس از خارج کردن دهلیز از رتها و اتصال آن به دستگاه فیزیوگراف، دهلیزها به طور تصادفی به هفت گروه شاهد، دریافتکننده اپینفرین، عصاره‏های سیر با مقادیر10، 20 و40 میلیگرم برکیلوگرم، دریافتکننده پروپرانولول و مقدار40 میلیگرم بر کیلوگرم سیر به همراه پروپرانولول تقسیم شدند. دادهها با آزمونهای ANOVA یکطرفه و توکی تجزیه و تحلیل شد. یافته‌ها : عصاره سیر با مقادیر 10، 20 و 40 میلیگرم بر کیلوگرم قدرت انقباضی دهلیز را در گروه تحت تأثیر آدرنالین کاهش داد. کاهش قدرت انقباضی در دو گروه عصاره سیر با مقدار40 میلیگرم بر کیلوگرم و مجموع سیر و پروپرانولول تفاوتی نداشت. نتیجه‏گیری : قدرت انقباضی دهلیز ایزوله در اثر عصاره آبی سیر کاهش می‏یابد و این کاهش در دوز کم هم معنی‏دار است.

متن کامل [PDF 76 kb]   (1533 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فیزیولوژی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA code

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی قزوین می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2018 All Rights Reserved | The Journal of Qazvin University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb