[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: نقشه پايگاه :: تماس با ما ::
:: دوره 7، شماره 2 - ( تابستان 1382 ) ::
جلد 7 شماره 2 صفحات 135-144 برگشت به فهرست نسخه ها
‌کم‌گزارش‌دهی در مطالعه های تغذیه‌ای
پروین میر میران* ، دکتر کامبیز نعمتی، دکتر ناصر کلانتری، دکتر فریدون عزیزی
چکیده:   (7633 مشاهده)
زمینه : کم‌گزارش‌دهی به عنوان مشکل مهم مطالعه های تغذیه‌ای در دهه گذشته شناخته شده است. تاکنون تنها یک مطالعه در ایران در مورد کم گزارش دهی وجود داشته است. هـدف: مطالعه با هدف بررسی مطالعه های تغذیه ای که در آنها به کم گزارش دهی توجه شده است , انجام شد. مواد و روش ها : در این مطالعه مروری منظم ( سیستماتیک ) , مقاله های مربوط به Underreporting,, Nutritional survey, Energy Intake, BMI و Validity از سال 1966 تا 2001 از طریق مدلاین اخذ و مطالعه های عمده در مورد کم‌گزارش‌دهی بررسی شدند. یافته‌ها : این مطالعه نشان داد که تمام افرادی که با روش های متداول بررسی مصرف و ثبت اطلاعات تغذیه‌ای مورد مطالعه قرار می‌گیرند, میزان دریافت انرژی و مواد غذایی خود را به طور صحیح گزارش نمی‌کنند. در اکثر مطالعه های اپیدمیولوژیک, برای تعیین کم‌گزارش‌دهی از نسبت انرژی دریافتی گزارش شده به میزان متابولیسم پایه (EI/BMR) استفاده می‌شود و میزان کمتر از 27/1 برابر متابولیسم پایه را دلیل کم‌گزارش‌دهی بیشتر می‌دانند. شیوع پدیده کم‌گزارش‌دهی در اکثر مطالعه ها بین 20 تا 30 درصد و در زنان بیشتر از مردان است. کم‌گزارش‌دهی با افزایش سن, چاقی, پایین بودن سطح تحصیلات, سطح اجتماعی, اقتصادی و سیگار کشیدن افزایش می‌یابد. تنها تحقیق انجام شده در ایران , مطالعه قند و لیپید تهران بود که بررسی مصرف 1450 نفرنشان داد %6/32 زنان و% 7/14 مردان20 تا 50 ساله و % 3/40 زنان و %1/17 مردان بالای 50 سال کم‌گزارش‌دهی دارند. نتیجه‌گیری : این بررسی اهمیت توجه به پدیده کم‌گزارش‌دهی را در مطالعه های تغذیه‌ای خاطر نشان می‌سازد.
واژه‌های کلیدی: بررسی تغذیه‌ای، کم‌گزارش‌دهی، انرژی دریافتی
متن کامل [PDF 927 kb]   (1328 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذیه
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mirmiran P, Nemati K, Kalantari N, Azizi F. Underreporting in nutritional surveys. J Qazvin Univ Med Sci. 2003; 7 (2) :135-144
URL: http://journal.qums.ac.ir/article-1-297-fa.html

میر میران پروین، نعمتی کامبیز، کلانتری ناصر، عزیزی فریدون. ‌کم‌گزارش‌دهی در مطالعه های تغذیه‌ای. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی قزوین. 1382; 7 (2) :135-144

URL: http://journal.qums.ac.ir/article-1-297-fa.html



دوره 7، شماره 2 - ( تابستان 1382 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی قزوین The Journal of Qazvin University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.2 seconds with 32 queries by YEKTAWEB 3730