دوره 7، شماره 2 - ( تابستان 1382 )                   جلد 7 شماره 2 صفحات 135-144 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mirmiran P, Nemati K, Kalantari N, Azizi F. Underreporting in nutritional surveys. J Qazvin Univ Med Sci. 2003; 7 (2) :135-144
URL: http://journal.qums.ac.ir/article-1-297-fa.html
میر میران پروین، نعمتی کامبیز، کلانتری ناصر، عزیزی فریدون. ‌کم‌گزارش‌دهی در مطالعه های تغذیه‌ای. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی قزوین. 1382; 7 (2) :135-144

URL: http://journal.qums.ac.ir/article-1-297-fa.html


چکیده:   (7911 مشاهده)
زمینه : کم‌گزارش‌دهی به عنوان مشکل مهم مطالعه های تغذیه‌ای در دهه گذشته شناخته شده است. تاکنون تنها یک مطالعه در ایران در مورد کم گزارش دهی وجود داشته است. هـدف: مطالعه با هدف بررسی مطالعه های تغذیه ای که در آنها به کم گزارش دهی توجه شده است , انجام شد. مواد و روش ها : در این مطالعه مروری منظم ( سیستماتیک ) , مقاله های مربوط به Underreporting,, Nutritional survey, Energy Intake, BMI و Validity از سال 1966 تا 2001 از طریق مدلاین اخذ و مطالعه های عمده در مورد کم‌گزارش‌دهی بررسی شدند. یافته‌ها : این مطالعه نشان داد که تمام افرادی که با روش های متداول بررسی مصرف و ثبت اطلاعات تغذیه‌ای مورد مطالعه قرار می‌گیرند, میزان دریافت انرژی و مواد غذایی خود را به طور صحیح گزارش نمی‌کنند. در اکثر مطالعه های اپیدمیولوژیک, برای تعیین کم‌گزارش‌دهی از نسبت انرژی دریافتی گزارش شده به میزان متابولیسم پایه (EI/BMR) استفاده می‌شود و میزان کمتر از 27/1 برابر متابولیسم پایه را دلیل کم‌گزارش‌دهی بیشتر می‌دانند. شیوع پدیده کم‌گزارش‌دهی در اکثر مطالعه ها بین 20 تا 30 درصد و در زنان بیشتر از مردان است. کم‌گزارش‌دهی با افزایش سن, چاقی, پایین بودن سطح تحصیلات, سطح اجتماعی, اقتصادی و سیگار کشیدن افزایش می‌یابد. تنها تحقیق انجام شده در ایران , مطالعه قند و لیپید تهران بود که بررسی مصرف 1450 نفرنشان داد %6/32 زنان و% 7/14 مردان20 تا 50 ساله و % 3/40 زنان و %1/17 مردان بالای 50 سال کم‌گزارش‌دهی دارند. نتیجه‌گیری : این بررسی اهمیت توجه به پدیده کم‌گزارش‌دهی را در مطالعه های تغذیه‌ای خاطر نشان می‌سازد.
متن کامل [PDF 927 kb]   (1385 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذیه

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA code

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی قزوین می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2018 All Rights Reserved | The Journal of Qazvin University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb