دوره 7، شماره 2 - ( تابستان 1382 )                   جلد 7 شماره 2 صفحات 125-130 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Azadbakht L, Eini A, Mirmiran P, Azizi F. Macronutrient and antioxidant consumption in relation to renal function. J Qazvin Univ Med Sci. 2003; 7 (2) :125-130
URL: http://journal.qums.ac.ir/article-1-295-fa.html
آزاد بخت لیلا، عینی الهه، میر میران پروین، عزیزی فریدون. ارتباط درشت مغذی‌ها و آنتی اکسیدان‌های غذایی با عملکرد کلیه‌ها. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی قزوین. 1382; 7 (2) :125-130

URL: http://journal.qums.ac.ir/article-1-295-fa.html


چکیده:   (7282 مشاهده)
زمینه: برخی از اجزای رژیم غذایی مانند پروتئین‌ها و اسیدهای چرب بر سطح کراتی‌نین مؤثرند و به نظر می رسد سایر اجزای رژیم غذایی نیز با سطح کراتی‌نین سرم مرتبط باشند. هدف: مطالعه با هدف تعیین ارتباط میان دریافت درشت‌مغذی‌ها و آنتی‌اکسیدان‌های رژیم غذایی با میزان کراتی‌نین سرم و میزان تصفیه گلومرولی (GFR) انجام شد. مواد و روش‌ها: از مجموع 15005 فرد شرکت کننده در مطالعه قند و چربی تهران (منطقه 13) ، 743 فرد بالای 20 سال به روش تصادفی انتخاب شدند. پس از حذف موارد کم‌گزارش‌دهی و بیش‌گزارش‌دهی ، 486 نفر در مطالعه باقی ماندند. مواد غذایی دریافتی هر فرد به روش یادآمد 24 ساعته خوراک برای دو روز متوالی به دست آمد. کراتی‌نین سرم پس از حداقل 12 ساعت ناشتا با دستگاه selectra 2 auto analyzer اندازه‌گیری و GFR محاسبه شد. جهت آنالیز آماری از آزمون ANCOVA پس از تعدیل سن، جنس، وزن، قد، نسبت دور کمر به دور باسن، سطوح تری‌گلیسرید، کلسترولHDL، کلسترول LDL و کلسترول تام استفاده شد. افراد بر اساس دریافت‌های غذایی به سه گروه مساوی، کمتر و بیشتر از مقادیر مجاز توصیه شده (RDA) تقسیم شدند. یافته‌ها: میانگین غلظت کراتی‌نین سرم افراد مورد مطالعه 16/0±04/1 میلی‌گرم در دسی‌لیتر بود. غلظت کراتی‌نین سرم در افرادی که روزانه مقادیر بیشتر از 45 تا 65 گرم پروتئین مصرف می‌کردند، به طور معنی‌داری بیشتر از افرادی بود که دریافت پروتئینی در حد RDA یا کمتر از آن داشتند (1/0±07/1 در مقابل 1/0±9/0 و 1/0±01/0 میلی‌گرم در دسی‌لیتر، 001/0(P<. GFR افرادی که دریافت پروتئینی بیشتر از 65 گرم داشتند نیز نسبت به دو گروه دیگر بیشتر بود (18±114 در مقابل 19±99 و 13±91 میلی‌لیتر در دقیقه، 01/0P<). افرادی که 02/0تا 1/0 میلی‌گرم سلنیوم در روز مصرف می‌کردند بیشترین سطح کراتی‌نین سرمی (1/0±07/1 میلی‌گرم در دسی‌لیتر) را در مقایسه با افرادی که بیشتر از 1/0 یا کمتر از 02/0 میلی‌گرم سلنیوم دریافت می‌کردند، دارا بودند (001/0(P<. دریافت ویتامین‌های A و C ، کربوهیدرات و چربی بر طبق مقادیر توصیه شده ، بیشتر و کمتر از آن ارتباطی با سطح کراتی‌نین سرم نداشت. نتیجه‌گیری: دریافت مقادیر مختلف پروتئین و سلنیوم با سطح کراتی‌نین سرم مرتبط است که در بررسی‌های تحقیقاتی مرتبط با سطح کراتی‌نین یا تخمین طبیعی بیماران باید در نظر گرفته شود.
واژه‌های کلیدی: ‌ تغذیه، درشت مغذی ها
متن کامل [PDF 282 kb]   (1527 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: غدد و متابولیسم

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA code

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی قزوین می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2018 All Rights Reserved | The Journal of Qazvin University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb