[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: نقشه پايگاه :: تماس با ما ::
:: دوره 7، شماره 2 - ( تابستان 1382 ) ::
جلد 7 شماره 2 صفحات 71-78 برگشت به فهرست نسخه ها
ارتباط نوع پروتئین مصرفی با عوامل خطربیماری های قلبی ـ عروقی
حسن علیخاصی* ، مریم بشطام، علی معطریان، نوشین محمدی فرد، دکتر غلامحسین حیدری، دکتر احمد امانی، دکتر سعید حیدری
کارشناس
چکیده:   (9332 مشاهده)
زمینه: نحوه تغذیه می‌تواند به طور مستقیم در ابتلاء به بیماری‌های قلبی ـ عروقی و بروز برخی عوامل خطرساز آن نقش داشته باشد. هدف: مطالعه به منظور تعیین ارتباط نوع پروتئین مصرفی (گیاهی و حیوانی) با عوامل خطر بیماری‌های قلبی ـ عروقی انجام شد. مواد وروش ها: این مطالعه توصیفی ـ مقطعی در سال 1379 بر روی 4187 نفر ازافراد جامعه شهری اصفهان که سن بالاتر از 19 سال داشتند با استفاده از پرسش نامه تکرر مصرف مواد غذایی (Food Frequency Questionnaire) انجام شد. عوامل خطرساز مهم مانند فشار خون ، تری گلیسرید ، قند خون ناشتا و شاخص توده بدنی با نمونه‌گیری خون و اندازه‌گیری قد و وزن و فشارخون بررسی شدند . همچنین میزان درآمد و سطح تحصیلات افراد بررسی و ارتباط نوع پروتئین گیاهی و حیوانی مصرف شده با عوامل خطرساز و نیز رابطه درآمد و سطح تحصیلات با نوع پروتئین مصرفی با آنالیز رگرسیون به دست آمد. یافته‌ها: در بین منابع پروتئین گیاهی مصرف سویا و در بین پروتئین های حیوانی مصرف ماهی کمتر از سایر منابع بود. مصرف پروتئین های گیاهی و حیوانی در مردان ارتباطی با عوامل خطر بیماری های قلبی عروقی نداشت (05/0 P >)، اما در زنان فشار خون سیستولیک ، کلسترول ، قند خون ناشتا و شاخص توده‌بدنی با مصرف پروتئین های گیاهی و نیز فشار خون سیستولیک و دیاستولیک و کلسترول با مصرف پروتئین های حیوانی رابطه منفی داشت (05/0 P <). همچنین میزان تحصیلات با مصرف پروتئین های حیوانی رابطه مستقیم داشت ( 000/0 P =) در حالی که سطح درآمد ارتباطی با این نوع پروتئین نداشت . مصرف پروتئین گیاهی با تحصیلات و درآمد در هر دو گروه زنان و مردان رابطه معکوس نشان داد (000/0P=) . نتیجه‌گیری: اجرای برنامه هایی برای ترویج مصرف منابع پروتئین گیاهی جهت کنترل بیماری های قلبی ـ عروقی لازم است.
واژه‌های کلیدی: عوامل خطرساز بیماری‌های قلبی عروقی، پرسش‌نامه تکرر مصرف مواد غذایی، پروتئین گیاهی، پروتئین حیوانی
متن کامل [PDF 657 kb]   (1647 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: قلب و عروق
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Alikhasi H, Boshtam M, Moatarian A, Mohammadifard N, Heidari G, Amani A et al . Relationship between the kind of protein intake and cardiovascular risk factors. J Qazvin Univ Med Sci. 2003; 7 (2) :71-78
URL: http://journal.qums.ac.ir/article-1-277-fa.html

علیخاصی حسن، بشطام مریم، معطریان علی، محمدی فرد نوشین، حیدری غلامحسین، امانی احمد و همکاران.. ارتباط نوع پروتئین مصرفی با عوامل خطربیماری های قلبی ـ عروقی. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی قزوین. 1382; 7 (2) :71-78

URL: http://journal.qums.ac.ir/article-1-277-fa.html



دوره 7، شماره 2 - ( تابستان 1382 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی قزوین The Journal of Qazvin University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.21 seconds with 32 queries by YEKTAWEB 3730