دوره 19، شماره 4 - ( مهر وآبان 1394 )                   جلد 19 شماره 4 صفحات 41-32 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- ، mnoroozi@ymail.com
چکیده:   (3411 مشاهده)

  زمینه: افسردگی یکی از رایج­ترین اختلال­های روانی به شمار می­رود. مطالعه­های اندکی به بررسی رابطه الگوهای غذایی با افسردگی در کشورهای در حال توسعه پرداخته­اند.

  هدف: مطالعه به منظور تعیین رابطه الگوهای غذایی غالب با علایم افسردگی در زنان بزرگ­سال ساکن تهران انجام شد.

  مواد و روش­ها: این مطالعه مقطعی در سال 1392 بر روی 217 زن 20 تا 45 ساله مراجعه­کننده به مراکز بهداشتی- درمانی شمال و غرب تهران انجام شد. روش نمونه­گیری به صورت سیستماتیک خوشه­ای بود. پرسش­نامه ­ های اطلاعات عمومی، بسامد خوراک، افسردگی بک ( Beck ) و فعالیت بدنی تکمیل شد. الگوهای غذایی غالب با روش تحلیل عاملی تعیین و رابطه آن­ها با علایم افسردگی با روش رگرسیون لجستیک بررسی شد.

  یافته­ها: شیوع علایم افسردگی در زنان مورد مطالعه %2/63 بود. دو الگوی غذایی غالب شناسایی شدند (سالم و ناسالم). بعد از تعدیل اثر عوامل مخدوش­کننده، افرادی که نمره بالاتری از الگوی غذایی ناسالم کسب کرده بودند، نسبت به افراد دارای نمره پایین ­ تر، از شانس بیش­تری (نسبت شانس: 21/2 و 01/0= P ) برای داشتن علایم افسردگی برخوردار بودند، اما الگوی غذایی سالم با علایم افسردگی ارتباطی نداشت.

  نتیجه­گیری: با توجه به یافته­ها، به نظر می­رسد الگوی غذایی ناسالم با خطر افسردگی در زنان ارتباط مستقیم دارد.

 

متن کامل [PDF 308 kb]   (1151 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذیه