دوره 18، شماره 6 - ( دو ماهنامه بهمن و اسفند 1393 )                   جلد 18 شماره 6 صفحات 11-17 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rashedi H, Amiri H, Gharezi A. Assessment of phytochemical and antioxidant properties of the Capparis spinosa L. in Khuzestan province. J Qazvin Univ Med Sci. 2015; 18 (6) :11-17
URL: http://journal.qums.ac.ir/article-1-1713-fa.html
راشدی هانیه، امیری دکتر حمزه، قارزی دکتراحمد. بررسی فیتوشیمیایی و خواص آنتی اکسیدانی گیاه علف مار استان خوزستان. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی قزوین. 1393; 18 (6) :11-17

URL: http://journal.qums.ac.ir/article-1-1713-fa.html


1- ، Email:amiri_h_lu@yahoo.com
چکیده:   (3399 مشاهده)

  زمینه: علف­ مار L) Capparis spinosa ) گیاهی متعلق به تیره کبریان است که بخش هوایی آن به عنوان ادویه و ترشی در طب سنتی جهت درمان روماتیسم، امراض کبدی و نقرس استفاده شده است.

  هدف: مطالعه به منظور تعیین خواص آنتی­اکسیدانی و فیتوشیمیایی گیاه علف­ مار رشد یافته در استان خوزستان انجام شد.

  مواد و روش­ها: این مطالعه تجربی در سال 1392 در آزمایشگاه تحقیقات زیست­شناسی دانشگاه لرستان انجام شد. پس از تهیه و جمع­آوری گیاه و خشک کردن آن در سایه، عصاره­های متانولی به روش خیساندن تهیه شد. برای ارزیابی خواص آنتی­اکسیدانی از دو روش دی فنیل پیکریل هیدرازیل و بتاکاروتن-لینولئیک اسید استفاده شد. ترکیبب­های فنولی و فلاونوئیدی به ترتیب­ با استفاده از شاهدهای گالیک اسید و کوئرسیتین اندازه­گیری شدند. داده­ها با نرم­افزار مینی تاب و آزمون دانت تحلیل شدند.

  یافته­ها: بیش­ترین مقدار فعالیت به دام­اندازی رادیکال آزاد در روش 2 و 2 دی فنیل پیکریل هیدرازیل در عصاره ساقه (86/6 IC50= میکروگرم بر میلی­لیتر) و کم­ترین مقدار آن در برگ (83/4 IC50= میکروگرم بر میلی­لیتر) مشاهده شد. بیش­ترین فعالیت آنتی­اکسیدانی در روش بتاکاروتن- لینولئیک اسید مربوط به عصاره برگ با میزان %57/82 و کم­ترین در میوه با %67/44 بود، بیش­ترین میزان فنول و فلاونوئید در عصاره برگ به ترنیب با مقادیر 73/28 و 87/5 میلی­گرم بر گرم مشاهده شد.

  نتیجه­گیری: با توجه به یافته­ها و خواص آنتی­اکسیدانی بالای گیاه علف­ مار، می­توان از این گیاه در صنایع غذایی و دارویی استفاده کرد.

 

   

متن کامل [PDF 290 kb]   (1801 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: داروسازی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی قزوین می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2019 All Rights Reserved | The Journal of Qazvin University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb