دوره 19، شماره 1 - ( فروردین و اردیبهشت 1394 )                   جلد 19 شماره 1 صفحات 24-31 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


، Email:baharkia44@yahoo.com
چکیده:   (3239 مشاهده)

  زمینه: لیستریا باکتری گرم مثبت و درون سلولی اختیاریست که از طریق غذا انتقال می­یابد. ژن prf A تنظیم­کننده بیان سایر ژن­های بیماری­زاست و در بیماری­زایی باکتری نقش دارد.

  هدف: مطالعه به منظور تعیین حضور ژن prf A در لیستریا مونوسیتوژنز جداسازی شده از مواد غذایی مختلف انجام شد.

  مواد و روش­ها: این مطالعه تحلیلی در سال 1391 بر روی 212 نمونه غذایی مختلف جمع­آوری شده از شهرهای مختلف انجام شد. لیستریا مونوسیتوژنز با روش غنی­سازی در سرما جداسازی و حضور ژن prf A توسط روش PCR بررسی شد. داده­ها با آزمون آماری کای دو تحلیل شدند.

  یافته­ها: از 212 نمونه غذایی مورد بررسی، 41 مورد (%33/19) گونه لیستریا مثبت گزارش شد که 22 نمونه (%6/53) لیستریا مونوسیتوژنز، 15 مورد (%5/36) لیستریا اینوکوآ، 3 مورد (%3/7) لیستریا ولشیمری و 1 مورد (%4/2) لیستریا سیلیگری بود. حضور ژن prf A در لیستریا مونوسیتوژنز جداسازی شده از تمام نمونه­ها %100 بود به جز نمونه سبزی­ها که 5/28% گزارش شد.

  نتیجه­گیری: با تأیید حضور باکتری لیستریا مونوسیتوژنز در مواد غذایی و حضور ژن prf A شاید بتوان به راه­هایی جهت پیشگیری از بیماری­های ناشی از این باکتری دست یافت.

 

    

متن کامل [PDF 209 kb]   (1765 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: میکروب شناسی