دوره 17، شماره 1 - ( دو ماهنامه فروردین - اردیبهشت 1392 )                   جلد 17 شماره 1 صفحات 76-86 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- ، Email: b_rashidkhani@sbmu.ac.ir
چکیده:   (5552 مشاهده)

  چاقی شکمی خطرناک­تر از تجمع چربی در نقاط دیگر بدن است و با افزایش خطر بیماری­های قلبی- عروقی، دیابت، کبد چرب و بیماری­های تنفسی می­تواند موجب مرگ زودرس شود. شیوع چاقی شکمی در بین زنان و مردان ایرانی بسیار بالاست. از سوی دیگر مطالعه­ها نشان داده­اند که رژیم غذایی اکثر ایرانیان به اصلاح و تغییر نیاز دارد. براساس شواهد اخیر چاقی شکمی در پاسخ به برخی اقلام غذایی تغییر می­کند و می­توان رژیم­هایی ارایه کرد تا با پیشگیری و کنترل چاقی شکمی عوارض ناشی از آن را بهبود یا حداقل تخفیف دهد. اگرچه ممکن است این رژیم­ها به سبب تغییرات فردی در تمام افراد به یک اندازه مؤثر نباشد. لذا با توجه به پیامدهای بسیار سنگین چاقی شکمی شناسایی این اقلام غذایی جهت تنظیم برنامه­های غذایی امری حیاتی به نظر می­رسد.

 

   


متن کامل [PDF 209 kb]   (1567 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله مروري | موضوع مقاله: تغذیه