دوره 10، شماره 3 - ( پاییز 1385 )                   جلد 10 شماره 3 صفحات 27-35 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Azizi F, Mirmiran P, Ainy A, Azadbakht L. Comparison of nutrient intakes in menopausal and perimenopausal women Tehran Lipid and Glucose Study (TLGS). J Qazvin Univ Med Sci. 2006; 10 (3) :27-35
URL: http://journal.qums.ac.ir/article-1-117-fa.html
عزیزی فریدون، میرمیران پروین، عینی الهه، آزادبخت لیلا. مقایسه دریافتهای غذایی زنان یائسه و غیر یائسه : مطالعه قند و لیپید تهران. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی قزوین. 1385; 10 (3) :27-35

URL: http://journal.qums.ac.ir/article-1-117-fa.html


، azizi@erc.ac.ir
چکیده:   (7782 مشاهده)
زمینه : با توجه به افزایش شمار زنان مبتلا به یک یا چند عامل خطر بیماریهای مزمن پس از پایان دوره باروری، توجه به دریافت‌های غذایی و شیوه زندگی این گروه ضروری به نظر می‌رسد. هدف : مطالعه به منظور مقایسه دریافت‌های غذایی و کیفیت رژیم غذایی زنان یائسه با زنان غیریائسه انجام شد. مواد و روشها : در این مطالعه تحلیلی که در قالب مطالعه قند و لیپید تهران انجام شد، 96 خانم 45 ساله و بالاتر (47 نفر یائسه و 49 نفر غیریائسه) که از داروهای هورمونی استفاده نمی‌کردند بررسی شدند. اندازه‌گیریهای تنسنجی طبق روشهای استاندارد و دریافتهای غذایی با استفاده از دو روز یادآمد 24 ساعته غذایی به دست آمد. میانگین مواد مغذی دریافتی با توصیه‌های EAR و DRI مقایسه و دادهها با آزمونهای تی و منویتنی تجزیه و تحلیل شدند. یافتهها : نسبت دور کمر به دور باسن زنان یائسه بیشتر از افراد غیریائسه بود(01/0p<). در رژیم غذایی زنان یائسه در مقایسه با غیریائسه چربی کمتر(01/0p<) و فیبر بیشتری(05/0p<) مصرف شده بود (به ترتیب برای چربی و فیبر%28 و 1±10 گرم در روز در مقابل%32 و2±7 گرم در روز). میانگین مصرف ویتامین C, تیامین, ریبوفلاوین, منگنز, فسفر و پتاسیم دریافتی هر دو گروه در حد مطلوب بود. درصد قابل توجهی از افراد هر دو گروه کمتر از مقدار توصیه منیزیوم، مس، روی, کلسیم, پیریدوکسین و ویتامینD را دریافت کرده بودند (به ترتیب در زنان یائسه و غیریائسه: %97 و %98 برای منیزیوم، %91 و %92 برای مس، %89 و% 94 برای روی, %93و%91 برای کلسیم, % 93 و %98 برای پیریدوکسین و %61 و50% برای ویتامینD). نتیجه‌گیری : زنان یائسه بهتر از زنان غیریائسه توصیه‌های دریافت مواد مغذی را رعایت کرده بودند، هرچندکه هر دو گروه ریزمغذیهای مهم را به اندازه کافی دریافت نمیکردند.
واژه‌های کلیدی: کلیدواژهها : یائسگی، تغذیه، زنان
متن کامل [PDF 202 kb]   (1325 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذیه

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA code

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی قزوین می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2018 All Rights Reserved | The Journal of Qazvin University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb