[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: نقشه پايگاه :: تماس با ما ::
:: دوره 11، شماره 2 - ( تابستان 1386 ) ::
جلد 11 شماره 2 صفحات 8-12 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر عصاره هیدروالکلی کرفس و شوید بر فعالیت آنزیم‌های کبدی رت
دکتر مسیح اله طاهر *، دکتر علیرضا قنادی، دکتر رضا کریمیان
دانشيار ، E mail: Taher@pharm.mui.ac.ir
چکیده:   (27945 مشاهده)
چکیده زمینه: شوید و کرفس در درمان بیماری‌های کبدی استفاده می شوند، اما اثر احتمالی آنها بر فعالیت این غده بزرگ مطالعه نشده است. هدف: مطالعه به منظور تعیین اثرات عصاره هیدروالکلی دانه‎های شوید و کرفس بر فعالیت آنزیم‎های کبدی رت انجام شد. مواد و روش‎‎‎ها: این مطالعه تجربی در سال 1381 در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان انجام شد. ابتدا عصاره دانه های شوید و کرفس تهیه و توسط GC/MS آنالیز شد. عصاره دو گیاه با دوزهای مختلف و زمان‎های متفاوت به صورت داخل صفاقی در رت تزریق گردید و تغییرات فعالیت آنزیم‎های کبدی شامل آلکالن فسفاتاز (ALP)، گلوتامات آکسالواستات ترانس آمیناز SGOT)) و گلوتامات پیروات ترانس آمیناز SGPT)) تعیین شد. داده ها با آزمون آماری تی تجزیه و تحلیل شدند. یافته‌ها: د-کارون و د- لیمونن ترکیب عمده عصاره شوید و د- لیمونن و میرسن ترکیب عمده دانه‌های کرفس بود. فعالیت سرمیSGOT وSGPT 24 ساعت پس از تزریق 500 میکرو لیتر بر کیلوگرم عصاره شوید به ترتیب 8/12 و 7/8 درصد و در مورد کرفس 6/11 و 52/10 درصد کاهش یافت و بعد از تزریق 1000 میکرو لیتر بر کیلوگرم عصاره شوید 7/13 و 6/11 درصد و برای کرفس 6/12 و 9/12 درصد کاهش یافت (05/0p<). با افزایش زمان به 168 ساعت، کاهش فعالیت آنزیم‌هایSGPT ،SGOT و ALP به ترتیب برابر 21، 4/18 و 5/13 درصد شد (05/0p<). نتیجه‌گیری: مواد مؤثره گیاهان شوید و کرفس احتمالاً با آثار آنتی اکسیدانت یا کاهش تولید رادیکال های آزاد سبب تثبیت غشاء سلول های کبدی و کاهش آزادسازی آنزیم به خون می گردد.
واژه‌های کلیدی: کلیدواژه‌ها: عصاره شوید، عصاره کرفس، کبد
متن کامل [PDF 101 kb]   (1838 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بیوشیمی
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Taher M, Ghannadi A, Karmiyan R. Effects of volatile oil extracts of Anethum graveolens L. and Apium graveolens L. seeds on activity of liver enzymes in rat . J Qazvin Univ Med Sci. 2007; 11 (2) :8-12
URL: http://journal.qums.ac.ir/article-1-69-fa.html
طاهر مسیح اله، قنادی علیرضا، کریمیان رضا. اثر عصاره هیدروالکلی کرفس و شوید بر فعالیت آنزیم‌های کبدی رت. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی قزوین. 1386; 11 (2) :8-12

URL: http://journal.qums.ac.ir/article-1-69-fa.html

دوره 11، شماره 2 - ( تابستان 1386 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی قزوین The Journal of Qazvin University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.182 seconds with 811 queries by yektaweb 3455