دوره 12، شماره 3 - ( پاییز 1387 )                   جلد 12 شماره 3 صفحات 58-62 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Akbarinia A, Mirza M. Identification of essential oil components of Thymus daenesis Celak. in field condition in Qazvin. J Qazvin Univ Med Sci. 2008; 12 (3) :58-62
URL: http://journal.qums.ac.ir/article-1-747-fa.html
اکبری نیا احمد، میرزا مهدی. شناسایی ترکیب‌های معطر گیاه دارویی آویشن دنایی کشت شده در قزوین. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی قزوین. 1387; 12 (3) :58-62

URL: http://journal.qums.ac.ir/article-1-747-fa.html


استاديار ، Email: akbarinia2002@yahoo.com
چکیده:   (27025 مشاهده)
زمینه: آویشن، گیاهی چند ساله از خانواده نعناع و از گیاهان دارویی مهم در دنیاست. گونه آویشن دنایی در ایران پراکنش دارد و به صورت سنتی استفاده می شود. هدف: مطالعه به منظور شناسایی ترکیب های معطر آویشن دنایی کشت شده در قزوین انجام شد. مواد و روش ها: سرشاخه های گلدار آویشن دنایی پس از برداشت، در سایه خشک و آسیاب شدند. سپس با دستگاه کلونجر عصاره گیری شدند. ترکیب های معطر با دستگاه کروماتوگرافی گازی و کروماتوگراف گازی متصل به طیف سنج جرمی شناسایی شد. یافته ها: میزان ترکیب های معطر آویشن نسبت به وزن خشک آن، %8/2 بود. تعداد 24 ترکیب شناسایی شدند. تیمول با %61/74، پاراسیمن %6/4، گاما ترپینن %48/4، کارواکرول متیل اتر %27/4، 1و 8 سینئول %64/1، بورنئول %61/1 و کارواکرول %40/1 از ترکیب های اصلی و عمده عصاره بودند. نتیجه گیری: عصاره آویشن دنایی سرشار از فنول های منوترپن به ویژه تیمول است.
متن کامل [PDF 154 kb]   (3187 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فیزیولوژی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA code

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی قزوین می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2018 All Rights Reserved | The Journal of Qazvin University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb