[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: نقشه پايگاه :: تماس با ما ::
:: دوره 7، شماره 5 - ( زمستان 1382 ) ::
جلد 7 شماره 5 صفحات 3-9 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر عصاره الکلی و آبی برگ لاواندولا استوکاس بر استافیلوکوکوس اورئوس و سایر باکتری های گرم منفی
دکتر آذردخت خسروی *، محمد علی ملکان
استاديار
چکیده:   (13894 مشاهده)
^ چکیده زمینه: با مقاومت روزافزون باکتری های بیماری زا نسبت به داروهای آنتی بیوتیک, محققان در پی یافتن ترکیب ها و داروهای جدید به خصوص داروهای گیاهی به عنوان جای گزین آنتی بیوتیک های غیر موءثر هستند. هدف: مطالعه به منظور تعیین خواص ضد باکتریایی عصاره آبی و الکلی گیاه لاواندولااستوکاس بر سویه های بالینی و استاندارد باکتری های استافیلوکوکوس اورئوس, سالمونلاتایفی, سودوموناس آئروژینوزا و اشرشیاکلی انجام شد. مواد و روش ها: این مطالعه آزمایشگاهی در سال 1379 در گروه میکروب شناسی دانشگاه علوم پزشکی اهواز انجام شد. عصاره ها به روش تقطیر در خلاء استخراج شدند. خاصیت ضدباکتریایی عصاره ها ابتدا به روش رقت لوله ای در محیط مایع مورد بررسی قرار گرفت و حداقل غلظت مهارکننده و کشنده با استفاده از درصد غلظت های مختلف عصاره ها تعیین شد. با تهیه صفحه از غلظت های تعیین شده, در روش آنتی بیوگرام به شیوه انتشار صفحه در آگار, میانگین قطر هاله های عدم رشد روی محیط جامد با یکدیگر مقایسه شدند. یافته ها: غلظت های معینی از این عصاره ها دارای اثر ضد میکروبی قابل توجهی روی باکتری ها بودند. تاءثیر عصاره ها با کم شدن غلظت آنها در دیسک, کم می شد. عصاره های الکلی با غلظت 20 و30 میلی گرم به طور معنی دار اثر مهاری روی رشد باکتری های مورد آزمایش داشتند که در این میان غلظت 30 میلی گرم دارای هر دو اثر مهاری و کشندگی بود. نتیجه گیری: علی رغم تاءثیر قابل توجه برخی از غلظت های عصاره این گیاه بر باکتری ها, برای معرفی آن به عنوان جای گزین داروهای ضد میکروبی, به مطالعه های وسیع تری نیاز است.
واژه‌های کلیدی: عصاره آبی و الکلی، لاواندولااستوکاس، استافیلوکوکوس اورئوس، سالمونلاتایفی، اشرشیاکلی، سودوموناس آئروژینوزا
متن کامل [PDF 171 kb]   (3011 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: میکروب شناسی
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Khosravi A, Malecan M. Effects of lavandula stoechas extracts on staphylococcus aureus and other gram negative bacteria. J Qazvin Univ Med Sci. 2004; 7 (5) :3-9
URL: http://journal.qums.ac.ir/article-1-395-fa.html
خسروی آذردخت، ملکان محمد علی. اثر عصاره الکلی و آبی برگ لاواندولا استوکاس بر استافیلوکوکوس اورئوس و سایر باکتری های گرم منفی. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی قزوین. 1382; 7 (5) :3-9

URL: http://journal.qums.ac.ir/article-1-395-fa.html

دوره 7، شماره 5 - ( زمستان 1382 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی قزوین The Journal of Qazvin University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.101 seconds with 813 queries by yektaweb 3501