دوره 9، شماره 3 - ( پاييز 1384 )                   جلد 9 شماره 3 صفحات 22-25 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Akbarinia A, Sefidkon F, Ghalvand A, Tahmasebi Sarvestani Z, Sharifi Ashorabadi E. A study on chemical composition of Ajowan (Trachyspermum ammi) essential oil produced in Qazvin. J Qazvin Univ Med Sci. 2005; 9 (3) :22-25
URL: http://journal.qums.ac.ir/article-1-720-fa.html
اکبری نیا احمد، سفیدکن فاطمه، قلاوند امیر، طهماسبی سروستانی زین‌العابدین، شریفی عاشورآبادی ابراهیم. ترکیب‌های شیمیایی اسانس گیاه دارویی زنیان تولید شده در قزوین . مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی قزوین. 1384; 9 (3) :22-25

URL: http://journal.qums.ac.ir/article-1-720-fa.html


، Email: akbarinia2002@yahoo.com
چکیده:   (22665 مشاهده)
چکیده زمینه : زنیان یکی از گیاهان دارویی ایران است. مهم‌ترین کاربرد اسانس دانه زنیان در صنایع غذایی، بهداشتی و دارویی است. هدف : مطالعه به منظور تعیین میزان و ترکیب‌های شیمیایی اسانس دانه زنیان تولید شده در قزوین انجام شد. مواد و روش‌ها : این مطالعه در سال 1381 بر روی 12 نمونه دانه زنیان جمع‎آوری شده به صورت تصادفی از مزرعه تحقیقاتی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی قزوین اجرا شد. میزان اسانس دانه به روش تقطیر با آب و ترکیب‌های شیمیایی اسانس به روش GC و GC/MS تجزیه و تحلیل شد. یافته‌ها : میزان اسانس نمونه‌ها از %1/3 تا %5/3 متفاوت بود. تعداد 9 ترکیب شیمیایی در اسانس زنیان شناسایی شد که تیمول، گاماترپینن و پاراسیمن ترکیب‌های اصلی اسانس زنیان را تشکیل می‌دادند. نتیجه‌گیری : ترکیب اصلی اسانس زنیان تولید شده در قزوین تیمول (40 تا 45 درصد) بود.
متن کامل [PDF 133 kb]   (3615 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فیزیولوژی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA code

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی قزوین می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2018 All Rights Reserved | The Journal of Qazvin University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb