Akbarinia A, Sefidkon F, Ghalvand A, Tahmasebi Sarvestani Z, Sharifi Ashorabadi E. A study on chemical composition of Ajowan (Trachyspermum ammi) essential oil produced in Qazvin. J Qazvin Univ Med Sci. 2005; 9 (3) :22-25
URL:
http://journal.qums.ac.ir/article-1-720-fa.html
اکبری نیا احمد، سفیدکن فاطمه، قلاوند امیر، طهماسبی سروستانی زینالعابدین، شریفی عاشورآبادی ابراهیم. ترکیبهای شیمیایی اسانس گیاه دارویی زنیان تولید شده در قزوین . مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی قزوین. 1384; 9 (3) :22-25
URL: http://journal.qums.ac.ir/article-1-720-fa.html
، Email: akbarinia2002@yahoo.com
چکیده: (23186 مشاهده)
چکیده
زمینه : زنیان یکی از گیاهان دارویی ایران است. مهمترین کاربرد اسانس دانه زنیان در صنایع غذایی، بهداشتی و دارویی است.
هدف : مطالعه به منظور تعیین میزان و ترکیبهای شیمیایی اسانس دانه زنیان تولید شده در قزوین انجام شد.
مواد و روشها : این مطالعه در سال 1381 بر روی 12 نمونه دانه زنیان جمعآوری شده به صورت تصادفی از مزرعه تحقیقاتی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی قزوین اجرا شد. میزان اسانس دانه به روش تقطیر با آب و ترکیبهای شیمیایی اسانس به روش GC و GC/MS تجزیه و تحلیل شد.
یافتهها : میزان اسانس نمونهها از %1/3 تا %5/3 متفاوت بود. تعداد 9 ترکیب شیمیایی در اسانس زنیان شناسایی شد که تیمول، گاماترپینن و پاراسیمن ترکیبهای اصلی اسانس زنیان را تشکیل میدادند.
نتیجهگیری : ترکیب اصلی اسانس زنیان تولید شده در قزوین تیمول (40 تا 45 درصد) بود.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
فیزیولوژی