مقالات پذیرفته شده                   برگشت به فهرست مقالات | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- گروه علوم آزمایشگاهی، دانشکده علوم پزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل، بابل، ایران
2- گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت الله آملی، آمل، ایران
3- کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی کردستان، سنندج، ایران
4- مرکز تحقیقات میکروب شناسی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی قزوین، قزوین، ایران. ، roohi.samaneh@yahoo.com
چکیده:   (724 مشاهده)
زمینهدی اکسی­نیوالنول از عمومی ترین مایکوتوکسین هایی است که در دانه های غلات یافت می شود.
هدف  هدف از این بررسی، تعیین تفاوت میزان سم قارچی دی اکسی نیوالنول در آرد خام و نان در نانوایی های شهرستان محمود آباد می باشد.  
مواد و روش ها در مطالعه تحلیلی-مقطعی حاضر، تعداد 44 نمونه تصادفی آرد گندم و نان (لواش و بربری) جمع آوری و میزان سم بوسیله الایزا اندازه گیری شد. داده ها بوسیله نرم افزار20 SPSS، روش ANOVA و T-Test مورد ارزیابی و بررسی قرار گرفتند  (0/05≥p).
 یافته ها میانگین سم دی اکسی­نیوالنول موجود در آرد 0/03 و در نان 0/125 میکروگرم بر کیلوگرم بود. انحراف معیار نمونه های آرد و نان به ترتیب 0/44 و 0/22 بود. همچنین مقایسه میانگین ها، اختلاف معنی داری را بین میزان سم در نمونه های آرد و نان نشان نداد (0/05≥p).
 نتیجه گیریوجود سم در نمونه های مورد مطالعه تایید شد. اما آلودگی نمونه های آرد و نان به سم دی اکسی­نیوالنول کمتر از حد بیشینه استاندارد بود.
واژه‌های کلیدی: دی اکسی‌نیوالنول، گندم، آرد، نان
     
نوع مطالعه: گزارش كوتاه | موضوع مقاله: میکروب شناسی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی قزوین می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2020 All Rights Reserved | The Journal of Qazvin University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb