دوره 24، شماره 1 - ( فروردین و اردیبهشت 1398 )                   جلد 24 شماره 1 صفحات 80-93 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hashemi S R, Davoodi H, Arabiyan E. Nutrigenomics: A New Approach to Feed Formulation. J Qazvin Univ Med Sci. 2020; 24 (1) :80-93
URL: http://journal.qums.ac.ir/article-1-2944-fa.html
هاشمی سید رضا، داودی هما، عربیان الناز. میان‌کنش ژنتیک و تغذیه رهیافتی جدید در تنظیم و فرموله‌ کردن جیره‌های غذایی: مقاله مروری. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی قزوین. 1398; 24 (1) :80-93

URL: http://journal.qums.ac.ir/article-1-2944-fa.html


1- گروه ژنتیک و اصلاح و فیزیولوژی دام و طیور، دانشکده علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران. ، hashemi711@yahoo.co.uk
2- گروه ایمونولوژی، دانشکده علوم‌پزشکی، دانشگاه علوم‌پزشکی گلستان، گرگان، ایران.
3- گروه ژنتیک و اصلاح و فیزیولوژی دام و طیور، دانشکده علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران.
چکیده:   (371 مشاهده)
نوتریژنومیک، مطالعه اثرات تغذیه بر بیان ژن است که در مورد چگونگی تبدیل DNA به mRNA و سپس تبدیل mRNA به پروتئین بحث می‌کند و پایه‌ای برای درک فعالیت بیولوژیکی ترکیبات خوراکی است. دستکاری‌های تغذیه‌ای و رهیافت‌های تغذیه‌ای ابزارهای کلیدی برای تأثیرگذاری در بهبود عملکرد و سلامت موجودات هستند. امروزه ثابت شده است که تغذیه بهتر حیواناتی که برای تولید بیشتر انتخاب شده‌اند، تأثیر مفیدی بر عملکرد آن‌ها دارد. با وجود اهمیت این موضوع در سیستم‌های تولید، روش‌هایی که روشن شدن مکانیسم‌های مولکولی این تغییرات را به طور واضح شرح دهند، وجود ندارد. این مطالعه مروری به منظور بررسی میان‌کنش ژنتیک و تغذیه به عنوان رهیافت مولکولی در بیان ژن‌های دخیل در سلامت و رشد موجودات انجام شد. منابع صحیح و موثق از سال ۱۹۹۰ تا ۲۰۱۸ در پایگاه‌های اسکوپوس، پابمد، ساینس دایرکت، ایران مدکس، رساله‌های دکتری و گوگل اسکالر و با استفاده از کلیدواژه‌های نوتریژنومیکس، بیان ژن، مواد مغذی و فرموله کردن مواد غذایی جست‌وجو و بررسی شدند. در ابتدا تعداد ۱۲۰ مقاله ارائه‌شده در کنفرانس‌ها از مطالعات خارج و درنهایت تعداد ۵۸ مقاله بررسی شدند. مطالعات نوتریژنومیک روی حیوانات آزمایشگاهی و دام‌های مزرعه‌ای نادر است، اما اینکه بین تغذیه، ژنتیک، باروری و رشد ارتباط وجود دارد، تأیید شده است. به همین جهت، استفاده از مواد مغذی‌ای که بتواند با تأثیر بر بیان ژن، باعث بهبود عملکرد و راندمان موجودات شود، در جیره‌نویسی به عنوان رهیافتی جدید در علم تغذیه ضروری می‌نماید. 
متن کامل [PDF 5912 kb]   (8 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله مروري | موضوع مقاله: تغذیه

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی قزوین می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2020 All Rights Reserved | The Journal of Qazvin University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb