مقالات پذیرفته شده                   برگشت به فهرست مقالات | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- بخش میکروب شناسی غذایی گروه پاتوبیولوژی دانشکده بهداشت،دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
2- مرکز تحقیقات طب تجربی، دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران، ایران
3- بخش میکروب شناسی غذایی، گروه پاتوبیولوژی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
4- بخش میکروب شناسی گروه پاتوبیولوژی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران ، msoltandallal@gmail.com
چکیده:   (493 مشاهده)
زمینه: محققین زیادی در مطالعه خود به این نتیجه رسیده اند که نانو اکسید فلزات بسیار فعال بوده و در مقابل طیف گسترده ای از باکتری ها، فعالیت باکتری کشی فوق العاده ای نشان می دهند.
هدف: مطالعه حاضر با هدف مقایسه فعالیت ضد باکتریایی نانو ذره اکسید روی بر سویه های استاندارد و جدایه پسودوموناس آئروژینوزا و استافیلوکوک اورئوس از مواد غذایی و بررسی تفاوت این دو باهم انجام شد.
مواد و روش ها: در این مطالعه تجربی در سال 1397 بر روی 2 باکتری عامل بیماری زایی که در طی کارهای قبلی جدا شده بود در کنار 2 سویه استاندارد از همان باکتری انجام شد. نانو ذره اکسید روی از زئولیت تهیه گردید و مقدار آن با استفاده از XRF تعیین شد. اثر ضد باکتریایی نانو ذره اکسید روی بر سویه های استاندارد و جدایه پسودوموناس آئروژینوزا و استافیلوکوک اورئوس از مواد غذایی باروش  ماکرودایلوشن و(تعیین میزانMBC وMIC ودیسک دیفیوژن تعیین گردید).
یافته ها: بر اساس نتایج این بررسی، مقدار MIC نانو ذره اکسید روی برای سویه استاندارد و جدایه پسودوموناس آئروژینوزا و سویه استاندارد استافیلوکوک اورئوس 4 میلی گرم بر میلی لیتر و برای جدایه استافیلوکوک اورئوس 2 میلی گرم بر میلی لیتر محاسبه شد. مقادیر MBC این ماده برای سویه استاندارد و جدایه پسودوموناس آئروژینوزا به ترتیب برابر با 16 و 8 میلی گرم بر میلی لیتر و برای سویه استاندارد  و جدایه استافیلوکوک اورئوس 8 میلی گرم بر میلی لیتر محاسبه گردید.
نتیجه گیری: با توجه به نتایج به دست آمده می توان دریافت که باکتری استافیلوکوک اورئوس حساسیت بیشتری نسبت به پسودوموناس آئروژینوزا در برابر نانو ذرات اکسید روی دارد.
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: میکروب شناسی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی قزوین می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2020 All Rights Reserved | The Journal of Qazvin University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb