دوره 23، شماره 6 - ( بهمن و اسفند - (در حال انتشار) 1398 )                   جلد 23 شماره 6 صفحات 3-3 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mosazad S, Agahee K, Mahmoudi R, Moosavi S, Shasavari S. Antibacterial Effects of Essential Oil of Kumquat Peel Against ‎Staphylococcus Aureus, Escherichia Coli and Comparison With Some ‎Standard Antibiotics. J Qazvin Univ Med Sci. 2020; 23 (6) :3-3
URL: http://journal.qums.ac.ir/article-1-2816-fa.html
موسی زاد سارا، آقایی کتایون، محمودی رزاق، موسوی شقایق، شهسواری سعید. اثرات ضدباکتریایی اسانس پوست میوه کامکوات علیه استافیلوکوکوس اورئوس و اشریشیا کلای و ‌مقایسه با برخی آنتی بیوتیک های استاندارد. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی قزوین. 1398; 23 (6) :3-3

URL: http://journal.qums.ac.ir/article-1-2816-fa.html


1- کمیته تحقیقات دانشجویی دانشکده بهداشت‎ ‎دانشگاه علوم پزشکی قزوین، قزوین،ایران
2- مرکز تحقیقات میکروب شناسی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی قزوین، قزوین، ایران ، r.mahmodi@yahoo.com
3- دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی قزوین، قزوین، ایران
4- مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی مؤثر بر سلامت پژوهشکده پیشگیری از بیماری های غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی قزوین، قزوین، ایران
چکیده:   (441 مشاهده)
زمینه: تحقیقات بسیاری بر روی مرکبات و اسانس آنها از نظر خاصیت نگه­دارندگی و تأثیر بر ایمنی مواد غذایی صورت گرفته است.
هدف: این مطالعه با هدف تعیین اثرات ضد باکتریایی اسانس پوست میوه کامکوات انجام شده است.
مواد و روش ­ها: در این مطالعه تجربی میوه کامکوات در اوایل زمستان سال ۱۳۹۶ از بازار شهر قزوین خریداری شد. حداقل غلظت بازدارندگی رشد و حداقل غلظت کشندگی اسانس پوست میوه کامکوات برای سویه‌های استافیلوکوکوس اورئوس و اشریشیا کلای با استفاده از روش میکرودایلوشن (دامنه‌ غلظت اسانس ۴۸/۸۲-۹۷/۶۵۵-۱۹۵/۳۱-۳۹۰/۶۲۵-۲۵/۷۸۱-۵/۱۵۶۲-۳۱۲۵-۶۲۵۰-۱۲۵۰۰۰-۲۵۰۰۰ میکروگرم بر میلی لیتر) و قطر هاله عدم رشد باکتری­ها با روش دیسک دیفیوژن تعیین و با دامنه‌ غلظت های ۱۰۵
×۴، ۱۰۵×۶، ۱۰۵×۸، ۱۰۶ میلی گرم بر میلی لیتر اسانس پوست میوه با آنتی بیوتیک­های استاندارد مقایسه شد. برای بررسی وجود اختلاف معنی‌دار در نتایج بدست آمده از آزمون‌های آنوای یک­طرفه و تی مستقل استفاده شد. 
یافته ها: غلظت ۰/۱۸±۰/۴۲میکروگرم بر میلی لیتر اسانس پوست میوه کامکوات بر ضد باکتری استافیلوکوکوس اورئوس و غلظت ۰/۰۹±۰/۲۶ میکروگرم بر میلی لیتر اسانس بر ضد باکتری اشریشیا کلای بیش ترین اثر مهار کنندگی را از خود نشان داد. در روش دیسک دیفیوژن هم میانگین بیشترین قطر هاله عدم رشد برای استافیلوکوکوس اورئوس و اشریشیاکلای به ترتیب ۱۲/۱ و ۱۰/۱۷ میلی متر تعیین گردید.
نتیجه گیری: اثر ضدمیکروبی اسانس پوست میوه کامکوات علیه باکتری‌های مورد مطالعه قابل‌توجه بود؛ بنابراین به ‌عنوان یک فرآورده گیاهی استفاده از آن به‌عنوان جایگزینی برای داروها و افزودنی‌های غذایی سنتزی می‌تواند مفید باشد.
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: میکروب شناسی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی قزوین می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2020 All Rights Reserved | The Journal of Qazvin University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb