دوره 21، شماره 6 - ( بهمن و اسفند 1396 )                   جلد 21 شماره 6 صفحات 54-46 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Orang Z, Mazloom Z, Hejazi N. Malnutrition and anthropometric measurements among elderly people with cardiovascular diseases . J Qazvin Univ Med Sci. 2018; 21 (6) :54-46
URL: http://journal.qums.ac.ir/article-1-2432-fa.html
اورنگ زهرا، مظلوم زهره، حجازی نجمه. سوءتغذیه و شاخص های تن سنجی در سالمندان مبتلا به بیماری های قلبی- عروقی . مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی قزوین. 1396; 21 (6) :54-46

URL: http://journal.qums.ac.ir/article-1-2432-fa.html


مرکز تحقیقات غذا و تغذیه، گروه تغذیه بالینی، دانشکده تغذیه و علوم غذایی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز ، ایران ، n20hejazi@yahoo.com
چکیده:   (791 مشاهده)
زمینه: سالمندی با تغییرات فیزیولوژیکی همراه است که می ­تواند بر وضعیت تغذیه فرد اثرات منفی­ بر جای گذارد. این در حالی است که برخی پرهیزات غذایی بعلت بیماری ­های مزمن در این گروه وضع تغذیه آن­ ها را بیش ­تر به مخاطره می­ اندازد.
هدف:مطالعه حاضر جهت مقایسه وضعیت تغذیه در سالمندان مبتلا به بیماری­ های قلبی با سالمندان غیرمبتلا انجام شد.
مواد و روش ­ها: در این مطالعه مورد- شاهدی در سال 1395، 64 سالمند مبتلا به بیماری قلبی- عروقی (به­عنوان گروه مورد) و 64 سالمند غیرمبتلا (به­ عنوان گروه شاهد) ساکن شهر شیراز شرکت کردند. اطلاعات دموگرافیک و شاخص ­های تن ­سنجی (وزن، نمایه توده بدنی، دور کمر، باسن و ساق پا) برای هر فرد ثبت و پرسش ­نامه کوچک ارزیابی وضع تغذیه به هنظور ارزیابی سوءتغذیه در هر فرد تکمیل گردید.
یافته­ ها: از نظر ابتلا به سوءتغذیه بین دو گروه اختلاف معنی ­داری مشاهده شد (0/001>P). 48 (%75) و 18 نفر (%28/1) از سالمندان سالم و مبتلا به بیماری­ های قلبی فاقد سوءتغذیه بودند. خطر سوءتغذیه در 35 نفر (%54/7) از سالمندان مبتلا به بیماری قلبی و 16 نفر (%25) از سالمندان سالم وجود داشت. تنها 11 نفر (%17/2) از سالمندان مبتلا به بیماری­ های قلبی، سوءتغذیه داشتند.
نتیجه­ گیری: سوءتغذیه در بیماران مسن مبتلا به بیماری­ های قلبی- عروقی نسبت به افراد سالم بیش ­تر است. به ­نظر می­ رسد پرهیز غذایی مرتبط با بیماری یکی از علل زمینه ­ای در این رابطه است. توجه به تعادل و کفایت دریافت درشت مغذی­ ها در رژیم غذایی بیمار قلبی- عروقی می ­تواند در پیشگیری از سوءتغذیه در دوره سالمندی مؤثر باشد.
متن کامل [PDF 193 kb]   (161 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذیه

فهرست منابع
1. Benjamin EJ, Blaha MJ, Chiuve SE, Cushman M, Das SR, Deo R, et al. Heart disease and stroke statistics-2017 update: a report from the American Heart Association. Circulation; 135(10): e146-603. [DOI] [PubMed]
2. World Health Organization. Prevention of cardiovascular disease, guidelines for assessment and management of cardiovascular risk. 1st ed. Switzerland: World Health Organization; 2007. 2-3.
3. Hanna IR, Wenger NK. Secondary prevention of coronary heart disease in elderly patients. Am Fam Physician 2005; 71(12): 2289-96. [PubMed]
4. Peiman H, Yaghoubi M, Seyed Mohammadi A, Delpishe A. Prevalence of chronic diseases in the elderly in Ilam. Salmand Iranian J Age 2012; 6(4): 7-13. [In Persian]
5. Malek Afzali H, Baradaran Eftekhari M, Hejazi F, Khojasteh T, Tabrizi R, Faridi T. Social mobilization for health promotion in the elderly. Hakim Health Sys Res 2007; 9(4): 1-6. [In Persian]
6. Bandayrel K, Wong S. Systematic literature review of randomized control trials assessing the effectiveness of nutrition interventions in community- dwelling older adults. J Nutr Educ Behav 2011; 43(4): 251-62. doi: 10.1016/j.jneb.2010.01.004. [PubMed]
7. Edmonds P, Karlsen S, Khan S, Addington-Hall J. A comparison of the palliative care needs of patients dying from chronic respiratory diseases and lung cancer. Palliat Med 2001; 15(4): 287-95. doi: 10. 1191/026921601678320278. [PubMed]
8. Ulger Z, Halil M, Kalan I, Yavuz BB, CankurtaranM, Gungor E, Ariogul S. Comprehensive assessment of malnutrition risk and related factors in a large group of community-dwelling older adults. Clin Nutr 2010; 29(4): 507-11. [DOI] [PubMed]
9. Ozkara A, Turgut F, Kanbay M, Selcoki Y, Akcay A. Population–based cardiovascular risk factors in the elderly in Turkey: a cross–sectional survey. Cent Eur J Med 2008; 3(2): 173-8. doi.org/10.2478/s11536-007-0058-7.
10. Sekuri C, Eser E, Akpinar G, Cakir H, Sitti I, Gulomur O, et al. Cardiovascular disease risk factors in post–menopausal women in West Anatolia. Jpn Heart J 2004; 45(1): 119-31. [PubMed]
11. As'habi A, Tabibi H, Hedayati M, Mahdavi-Mazdeh M, Nozari B. Association of energy-protein malnutrition with risk factors of cardiovascular diseases in hemodialysis patients. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2011; 6(2): 43-54. [In Persian]
12. Baumgartner RN, Waters DL, Gallagher D, Morley JE, Garry PJ. Predictors of skeletal muscle mass in elderly men and women. Mech Ageing Dev 1999; 107(2): 123-36. [PubMed]
13. Kim Y, Wijndaele K, Lee DC, Sharp SJ, Wareham N, Brage S. Independent and joint associations of grip strength and adiposity with all-cause and cardiovascular disease mortality in 403,199 adults: the UK Biobank study. Am Clin Nutr 2017; 106(3): 773-82. doi: 10.3945/ajcn.117.156851. [PubMed]
14. Amani R, Noorizadeh M, Rahmanian S, Afzali N, Haghighizadeh MH. Nutritional related cardiovascular risk factors in patients with coronary artery disease in Iran: a case-control study. Nutr J 2010; 9: 70. [DOI] [PubMed]
15. Malek Mahdavi A, Mahdavi R, Lotfipour M, Asghari Jafarabadi M, Faramarzi E. Evaluation of the Iranian mini nutritional assessment short-form in community-dwelling elderly. Health Promot Perspect 2015; 5(2): 98-103. doi: 10.15171/hpp. 2015.012. [PubMed]
16. Laquatra I. Nutrition for Weight Management. Mahan LK, Scott-stump S. Food, nutrition and diet therapy. 11th ed. Philadelphia: WB Saunders; 2004. 561-2.
17. Masomy N, Jefroodi SH, Ghanbari A, Kazemnejad E, Shojaei F, Rafiei AH. Nutritional status assessment and related factors in the retired senile. J Guilan Univ Med Sci 2012; 21(84): 65-70. [In Persian]
18. Kuzuya M, Kanda S, Koike T, Suzuki Y, Satake S, Iguchi A. Evaluation of mini- nutritional assessment for Japanese frail elderly. Nutrition 2005; 21(4):498-503. doi: 10.1016/j.nut.2004.08.023. [PubMed]
19. Coelho AK, Rocha FL, Fausto MA. Prevalence of undernutrition in elderly patients hospitalized in a geriatric unit in Belo Horizonte, MG, Brazil. Nutrition 2006; 22(10): 1005-11. [DOI] [PubMed]
20. Mollazadeh T, Honarbakhsh AR. Evaluating BMI status in Esfarayen elderly people. First National Conference on Applied Research in Public Health and Sustainable Development. 2013 Sep; Shirvan: 1(1): 91 [In Persian]
21. Ghorbani A, Karimzadeh T, Azadmanesh Y. Nutritional Assessment in Elderly Hospitalized Patients in Qazvin Teaching Hospitals in 2011. Salmand Iranian J Age 2013; 8(1): 33-40. [In Persian]
22. Âlavi naeini AM, Dorosty motlagh AR, Âghdak P. Survey of obesity, underweight and associated factors in elderly people, using some of anthropometric indices in Isfahan city, 2004. J Mazandaran Univ Med Sci 2006; 16(52): 117-25. [In Persian]
23. Hosseini S, Keshavarz A, Amin A, Maleki M, Bakhshandeh Abkenar H. Nutritional status and non-diet associated factors of hospitalized heart-failure elderly patients. Salmand Iran J Ageing 2010; 5(2): 61-6. [In Persian]
24. Campos MA, Pedroso ER, Lamounier JA, Colosimo EA, Abrantes MM. Nutritional status and related factors among elderly Brazilians. Rev Assoc Med Bras (1992) 2006; 52(4): 214-21. [DOI] [PubMed]
25. Dehghan M, Mente A, Zhang X, Swaminathan S, Li W, Mohan V, et al. Associations of fats and carbohydrate intake with cardiovascular disease and mortality in 18 countries from five continents (PURE): a prospective cohort study. Lancet 2017g; 390(10107): 2050-62. [DOI] [PubMed]

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA code

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی قزوین می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2018 All Rights Reserved | The Journal of Qazvin University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb