دوره 21، شماره 1 - ( فروردین و اردیبهشت 1396 )                   جلد 21 شماره 1 صفحات 20-12 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Khazaei Y, Moghbelinejad S. Increasing viability, numbers, and motility of sperm in men with normal spermatogenesis exposed to saffron extract after freezing- thawing process. J Qazvin Univ Med Sci. 2017; 21 (1) :20-12
URL: http://journal.qums.ac.ir/article-1-2177-fa.html
خزایی یوسف، مقبلی ن‍ژاد سحر. افزایش میزان حیات، تعداد و تحرک اسپرم مردان با اسپرماتوژنزیس طبیعی تحت تأثیر عصاره زعفران پس از پدیده انجماد- ذوب. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی قزوین. 1396; 21 (1) :20-12

URL: http://journal.qums.ac.ir/article-1-2177-fa.html


1- ، smoghbelinejad@qums.ac.ir
چکیده:   (2256 مشاهده)

زمینه: امروزه در استفاده از روش­های کمک باروری شاهد به کار بردن روش انجماد اسپرم به میزان زیادی هستیم از طرفی در مطالعه­های مختلف، تأثیر منفی انجماد بر شاخص­های مختلف اسپرم نشان داده شده است.

هدف: مطالعه حاضر با هدف تعیین اثر زعفران به عنوان یک ماده آنتی­اکسیدان بر شاخص­های مختلف اسپرم مردان با اسپرماتوژنزیس طبیعی پس از پدیده انجماد- ذوب انجام شد.

مواد و روش­ها: این مطالعه مورد- شاهدی در سال 1394 بر روی 42 نمونه مایع سمن از مردان که جهت اقدامات تشخیصی و درمانی به مرکز ناباروری جهاد دانشگاهی قزوین مراجعه کرده بودند، انجام شد. این افراد دارای اسپرماتوژنزیس نرمال بودند و مشکل ناباروری مربوط به همسران این افراد بود. نمونه­های مایع سمن هر نفر به 2 گروه شاهد (بدون عصاره زعفران) و مورد (با عصاره زعفران با غلظت 50 میلی­گرم/ میلی­لیتر) تقسیم شده و سپس با روش انجماد سریع منجمد شدند. اثر عصاره زعفران پس از گذشت دو هفته از انجماد و ذوب نمودن نمونه­ها، بر روی شاخص­های مختلف اسپرم بررسی گردید. داده­ها با استفاده از آزمون آماری تی تست زوجی تحلیل شدند.

یافته­ها: نتایج ما نشان داد که میانگین درصد زنده ماندن (99/0±72)، تحرک (45/0±87) و تعداد اسپرم­ها (8/3±5/62) در نمونه­های دارای زعفران نسبت به نمونه­های کنترل به­ترتیب (1/1±6/46)، (33/0±3/62) و (3/4±45) افزایش معنی­داری داشت (01/0>P)، اما میانگین درصد شکل طبیعی، علی­رغم بهبود شاخص مورد نظر تفاوت معنی­داری را نشان نداد (05/0P>).

نتیجه­گیری: یافته­های مطالعه ما نشان داد که احتمالاً مواد آنتی­اکسیدان موجود در عصاره زعفران می­تواند رادیکال­های آزاد ایجاد شده را حذف و بدین ترتیب در بهبود برخی شاخص­های اسپرم (میزان زنده ماندن، تعداد و حرکت) که طی پدیده انجماد و ذوب دچار تغییر شده­اند مؤثر واقع شود.

متن کامل [PDF 338 kb]   (840 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: اورولوژی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی قزوین می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2019 All Rights Reserved | The Journal of Qazvin University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb