[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: نقشه پايگاه :: تماس با ما ::
:: دوره 20، شماره 1 - ( فروردین و اردیبهشت 1395 ) ::
جلد 20 شماره 1 صفحات 36-30 برگشت به فهرست نسخه ها
مقایسه غلظت فلوراید چندگونه چای سبز مصرفی در ایران
دکتر سارا ملکی کامبخش، دکتر ماندانا حجازی *، دکتر احمد رحمانی نژاد، دکتر صابر بابازاده
دستیار تخصصی دندان‌پزشکی کودکان دانشکده دندان‌پزشکی دانشگاه علوم پزشکی قزوین، قزوین، ایران ، mandana.hejazi@yahoo.com
چکیده:   (1594 مشاهده)

  زمینه: چای به عنوان یک منبع فلوراید شناخته شده است که می­تواند علاوه بر اثرات پیشگیری از پوسیدگی، در صورت مصرف بی­رویه یا همراه با سایر منابع فلوراید، خطر بروز فلوروزیس دندانی را افزایش دهد.

  هدف: مطالعه به منظور مقایسه غلظت فلوراید 3 نوع چای سبز مصرفی در ایران انجام شد.

  مواد و روش­ها: این مطالعه تجربی در سال 1391 در دانشگاه علوم پزشکی قزوین انجام شد. در این مطالعه از 3 نوع چای سبز (کیسه­ای و بسته­بندی) استفاده و از هر نمونه چای کیسه­ای، دو کیسه و از هر نوع چای بسته­بندی دو نمونه یک گرمی انتخاب شد. نمونه­ها هر بار در 100 میلی­لیتر آب مقطر در حال جوش قرار داده شد و جهت دم کشیدن در انکوباتور 80 درجه قرار گرفت. غلظت فلوراید پس از 3 و 10 دقیقه دم کشیدن و فیلتر شدن به روش کروماتوگرافی اندازه­گیری و برحسب میلی­گرم بر لیتر ثبت شد. داده­ها با آزمون­های آماری آنووا و اندازه­گیری مکرر تحلیل شدند.

  یافته­ها: میزان غلظت فلوراید در انواع کیسه­ای چای سبز بیش­تر از نوع بسته­بندی آن بود، ولی بین گونه­های مختلف چای سبز مورد مطالعه تفاوت معنی­داری در غلظت فلوراید وجود نداشت. افزایش زمان دم کشیدن تا 10 دقیقه، تفاوت معنی‌دار آماری را در میزان غلظت فلوراید آزاد شده ایجاد نکرد.

  نتیجه­گیری: براساس یافته­ها، به نظر می‌رسد نوع چای سبز مصرفی و زمان دم کشیدن در میزان آزادسازی یون فلوراید تأثیری نداشته باشد و تنها این میزان در چای‌های کیسه‌ای بالاتر از چای‌های بسته­بندی است.

واژه‌های کلیدی: فلوروزیس دندانی، فلورایدها، چای، کروماتوگرافی
متن کامل [PDF 192 kb]   (410 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: دندانپزشکی
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Maleki Kambakhsh S, Hejazi M, Rahmaninejad A, Babazadeh S. Comparison of fluoride concentration in several types of green tea consumed in Iran. J Qazvin Univ Med Sci. 2016; 20 (1) :36-30
URL: http://journal.qums.ac.ir/article-1-1961-fa.html
ملکی کامبخش سارا، حجازی ماندانا، رحمانی نژاد احمد، بابازاده صابر. مقایسه غلظت فلوراید چندگونه چای سبز مصرفی در ایران. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی قزوین. 1395; 20 (1) :36-30

URL: http://journal.qums.ac.ir/article-1-1961-fa.html

دوره 20، شماره 1 - ( فروردین و اردیبهشت 1395 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی قزوین The Journal of Qazvin University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.106 seconds with 822 queries by yektaweb 3525