دوره 20، شماره 1 - ( فروردین و اردیبهشت 1395 )                   جلد 20 شماره 1 صفحات 29-21 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Nekuie Fard A, Hossein Pour S, Noori Saeidlou S, Javadi M. Effect of citrus aurantium mesocarp extract on shelf life of rainbow trout. J Qazvin Univ Med Sci. 2016; 20 (1) :29-21
URL: http://journal.qums.ac.ir/article-1-1933-fa.html
نکوئی فرد علی، حسین پور سمانه، نوری سعیدلو سکینه، جوادی مریم. اثر عصاره پوست داخلی نارنج بر ماندگاری ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی قزوین. 1395; 20 (1) :29-21

URL: http://journal.qums.ac.ir/article-1-1933-fa.html


1- ، mz_javadi46@yahoo.com
چکیده:   (2731 مشاهده)

زمینه: ضداکسیدان­ها برای افزایش ماندگاری مواد­ غذایی استفاده می­شوند. سبزی­ها و میوه­ها منابع خوبی از ضداکسیدان­ها از قبیل پلی­فنل­ها، ویتامین ث و ایی هستند.

هدف: مطالعه به منظور تعیین اثر عصاره پوست داخلی نارنج (مزوکارپ) بر ماندگاری ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان انجام شد.

مواد و روش­ها: این مطالعه تجربی در سال1393 در دانشگاه علوم پزشکی ارومیه انجام شد. 45 عدد ماهی قزل­آلای رنگین­کمان در دو گروه شاهد (بسته‌بندی شده در خلاء بدون عصاره) و تیمار (غوطه‌وری 30 دقیقه‌ای با محلول %5 عصاره و بسته­بندی در خلاء) تقسیم و در یخچال (4 درجه سانتی­گراد) نگه­داری شدند. مشخصات حسی و شیمیایی شامل مقدار اسیدیته، پراکسید، بازهای نیتروژنی فرّار، اسید تیوباربیتوریک و اسید چرب آزاد در روزهای صفر، 3، 6، 9، 12، 15، 18 و 21 اندازه­گیری شدند. داده­ها با آزمون­های آماری لِوِن، دانکن و آنالیز واریانس تحلیل شدند.

یافته­ها: مقدار اسیدیته، پراکسید، بازهای نیتروژنی فرّار، اسید تیوباربیتوریک و اسید چرب آزاد در گروه تیمار به ­طور معنی­داری کم­تر از گروه شاهد بود.

نتیجه­گیری: با توجه به یافته­ها، به نظر می­رسد عصاره پوست داخلی نارنج با کاهش روند اکسیداسیون و افزایش زمان ماندگاری ماهی قزل­آلای رنگین­کمان می‌تواند جای­گزین مناسبی برای مواد نگه‌دارنده مصنوعی باشد.

 

واژه‌های کلیدی: ضد‌اکسیدان ها، قزل‌آلا، مرکبات
متن کامل [PDF 263 kb]   (979 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذیه
دریافت: ۱۳۹۴/۲/۵ | پذیرش: ۱۳۹۴/۵/۶ | انتشار: ۱۳۹۴/۶/۱۹

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی قزوین می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2019 All Rights Reserved | The Journal of Qazvin University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb