دوره 19، شماره 5 - ( آذر و دی 1394 )                   جلد 19 شماره 5 صفحات 31-24 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mohammadi S, Shakerhosseini R, Rastmanesh R, Jafarian K, Amiri Z, Jahangir F. Effects of melatonin supplementation on weight and body fat mass percentage in overweight or obese people . J Qazvin Univ Med Sci. 2015; 19 (5) :31-24
URL: http://journal.qums.ac.ir/article-1-1894-fa.html
محمدی سلمان، شاکرحسینی راهبه، راست منش سیدرضا، جعفریان کوروش، امیری زهره، جهانگیر فرزانه. اثرات مکمل یاری ملاتونین بر وزن و درصدتوده چربی بدن افراد مبتلا به اضافه وزن و چاقی. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی قزوین. 1394; 19 (5) :31-24

URL: http://journal.qums.ac.ir/article-1-1894-fa.html


دانشگاه علوم پزشکی لرستان، دانشکده بهداشت و تغذیه، گروه تغذیه ، s.mohammadi.diet@gmail.com
چکیده:   (3239 مشاهده)

  زمینه: مطالعه­ها نشان داده ­ اند مصرف ملاتونین می­تواند باعث کاهش وزن و درصد توده چربی بدن ­شود.

  هدف: مطالعه به منظور تعیین اثر مکمل یاری خوراکی ملاتونین بر وزن و درصد توده چربی بدن افراد مبتلا به اضافه وزن یا چاقی انجام شد.

  مواد و روش­ها: این کارآزمایی بالینی در سال 1392 در تهران بر روی 38 فرد مبتلا به اضافه وزن یا چاقی درجه یک انجام شد (8 نفر مرد و 30 نفر زن) که در دو گروه ملاتونین و دارونما قرار گرفتند. طول دوره مداخله دوازده هفته و دوز روزانه ملاتونین 3 میلی­گرم بود. داده­ها با آزمون­های آماری تحلیل واریانس در اندازه­گیری­های مکرر و تی زوجی تحلیل شدند.

  یافته­ها: وزن و نمایه توده بدن در هر دو گروه مورد مطالعه در کل دوره به طور معنی­داری کاهش یافت، اما این کاهش تنها در شش هفته اول معنی­دار بود. درصد توده چربی بدن در انتهای مطالعه تنها در گروه ملاتونین تفاوت معنی­داری با مقادیر آغازین داشت. سطح بزاقی ملاتونین در پایان هفته دوازدهم در هیچ یک از دو گروه تغییرات معنی­داری نشان نداد.

  نتیجه­گیری: با توجه به یافته­ها، به نظر می­رسد مصرف روزانه 3 میلی­گرم ملاتونین کاهش معنی­داری در وزن و نمایه توده بدنی ایجاد نمی­کند، اما درصد توده چربی بدن را کاهش می­دهد. برای نتیجه­گیری قطعی به مطالعه­های بیش­تری نیاز است.

 

 

متن کامل [PDF 210 kb]   (812 دریافت)    
نوع مطالعه: کارآزمایی بالینی | موضوع مقاله: تغذیه

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA code

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی قزوین می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2018 All Rights Reserved | The Journal of Qazvin University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb