دوره 19، شماره 2 - ( خردادو تیر 1394 )                   جلد 19 شماره 2 صفحات 65-72 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hajipour A, Noroozi M, Zavoshy R, Mohammadpoorasl A. Preservation effect of organic acids on microbial, chemical and organoleptic parameters of chicken meat. J Qazvin Univ Med Sci. 2015; 19 (2) :65-72
URL: http://journal.qums.ac.ir/article-1-1820-fa.html
حاجی پور عبدالله، نوروزی مصطفی، زاوشی رزا، محمدپور اصل اصغر. تأثیر نگه دارندگی اسیدهای آلی بر شاخص‌های میکروبی، شیمیایی و ظاهری گوشت مرغ. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی قزوین. 1394; 19 (2) :65-72

URL: http://journal.qums.ac.ir/article-1-1820-fa.html


1- گروه علوم تغذیه، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی قزوین
2- ، Email:mnoroozi@ymail.com
3- دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی قزوین
چکیده:   (3462 مشاهده)

  زمینه: افزودن اسیدهای خوراکی به مواد غذایی علاوه بر اثرات مهاری بر میکرو ارگانیسم­ها، موجب ایجاد طعم و رنگ مناسب در آن­ها می­شود.

  هدف: این مطالعه به منظور تأثیر نگه­دارندگی اسیدهای آلی بر برخی شاخص‌های میکروبی، ش یمیایی و ظاهری گوشت مرغ انجام شد.

  مواد و روش­ها : این مطالعه تجربی در سال 1393 در شهرستان کوهدشت بر روی 200 گوشت مرغ انجام شد. گوشت ناحیه ران مرغ متعاقب اسپری با محلول­های استریل اسیدهای سیتریک، استیک و پروپیونیک %1، بسته­بندی و در دمای 4 درجه سلسیوس نگه­داری و با فواصل 2 روزه آزمایش شد. تأثیر تیمارهای مختلف از نقطه ­نظر میکروبی (شمارش مزوفیل­های هوازی، کلی­فرم­ها، سرماگراها و بی­هوازی­ها)، شیمایی ( PH و ازت تام فرار) و ظاهری (درصد خونابه، کیفیت رنگ و بو) بررسی شد. داده­ها با آزمون­های آماری واریانس، تعقیبی LSD و کروسکال والیس تحلیل شدند.

  یافته­ها: تفاوت بین نمونه شاه د و نمونه تیمارهای اسید استیک و پروپیونیک از نظر رشد باکتری و افزایش ماندگاری گوشت معنی‌دار بود. همچنین تفاوت بین نمونه­های اسید سیتریک با اسید استیک و پروپیونیک از نظر رشد باکتری و افزایش ماندگاری گوشت معنی‌دار بود ، ولی بین نمونه­های اسید استیک و پروپیونیک تفاوتی مشاهده نشد. با توجه به شاخص­های میکروبی، شیمیایی و ظاهری نمونه شاهد تا 4 روز، تیمار شده با اسید سیتریک تا 5 روز و اسید استیک و پروپیونیک 6 تا 7 روز قابل نگه­داری بودند.

  نتیجه­گیری: با توجه به یافته­ها، غلظت %1 اسیدهای آلی بدون ایجاد اثر نامطلوب ظاهری، در افزایش ماندگاری گوشت مرغ موثر بود .

  

   

متن کامل [PDF 233 kb]   (1119 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذیه
دریافت: ۱۳۹۳/۸/۵ | پذیرش: ۱۳۹۳/۱۱/۱۹ | انتشار: ۱۳۹۳/۱۱/۱۹

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA code

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی قزوین می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2019 All Rights Reserved | The Journal of Qazvin University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb