دوره 19، شماره 1 - ( فروردین و اردیبهشت 1394 )                   جلد 19 شماره 1 صفحات 64-67 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rahmani M, Ghaem Maghami A. Comparison of presence of microorganisms causing halitosis before and after using chlorhexidine and Irsha mouthwashes. J Qazvin Univ Med Sci. 2015; 19 (1) :64-67
URL: http://journal.qums.ac.ir/article-1-1703-fa.html
رحمانی مرجان، قائم مقامی احمد. مقایسه فراوانی میکروارگانیسم های مولد بوی بد دهان، قبل و بعد از مصرف دهان شویه های کلرهگزیدین و ایرشای آنتی سپتیک. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی قزوین. 1394; 19 (1) :64-67

URL: http://journal.qums.ac.ir/article-1-1703-fa.html


1- ، Email:marjan_r_1362@yahoo.com
2- استاد گروه بیماری های دهان و تشخیص، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
چکیده:   (2900 مشاهده)

  این مطالعه­ مقطعی با هدف مقایسه فراوانی میکروارگانیسم­های مولد بوی بد دهان (هالیتوزیس) قبل و بعد از مصرف دهان شویه­های کلرهگزیدین و ایرشا انجام شد. نمونه­ها از سطح پشتی زبان 50 نفر از بیماران مبتلا به وسیله یک سواپ چوبی استریل برداشته و خیلی سریع به محیط تایوگلیکولات مایع منتقل شدند. سپس در محیط بلاد آگار و EMB ( Eosin Methylene Blue ) کشت داده و به مدت 48 ساعت در دمای 37 درجه سانتی­گراد انکوبه شدند. سوسپانسیونی معادل 5/0 مک فارلند از باکتری­های بی­هوازی مورد مطالعه تهیه و در محیط مغذی کشت داده شد و دوباره 48 ساعت در انکوباتور قرار گرفت. سپس تعداد کلونی­های میکروبی تعیین شد. بیماران به طور تصادفی به 2 گروه مصرف­کننده دهان شویه­های کلرهگزیدین و ایرشا تقسیم شدند. بعد از 2 هفته استفاده از دهان ­شویه­ها، نمونه­گیری تکرار و تعداد کلونی­های میکروبی با هم مقایسه شدند. داده­ها با آزمو­­ن­های آماری من ویتنی و ویلکاکسون تحلیل شدند. تعداد کلونی­های باکتری­های بی­هوازی بعد از دو هفته استفاده از دهان شویه کلرهگزیدین از دامنه 1015×9-103×4 به 1011 - 103 کاهش پیدا کرد و در گروه ایرشا از 1011×7-103 به 1011-103 کاهش یافت که نشان داد اثر کلرهگزیدین در کاهش باکتری­های مولد بوی بد دهان به طور معنی­داری از ایرشا بیش­تر بود.

 

متن کامل [PDF 116 kb]   (1010 دریافت)    
نوع مطالعه: گزارش كوتاه | موضوع مقاله: دندانپزشکی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی قزوین می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2019 All Rights Reserved | The Journal of Qazvin University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb