دوره 18، شماره 4 - ( دو ماهنامه مهر و آبان 1393 )                   جلد 18 شماره 4 صفحات 49-59 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mahmoudi R, Golchin A, Hoosseinzadeh N, Ghajarbeygi P. Aflatoxin M1 and B1 contaminations in products of animal origin in Iran . J Qazvin Univ Med Sci. 2014; 18 (4) :49-59
URL: http://journal.qums.ac.ir/article-1-1626-fa.html
محمودی رزاق، گلچین علی، حسین زاده ندا، قجربیگی پیمان. آلودگی مواد غذایی با منشأ دامی به آفلاتوکسین M1 و B1 در ایران. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی قزوین. 1393; 18 (4) :49-59

URL: http://journal.qums.ac.ir/article-1-1626-fa.html


1- ، Email:agolchin.vet10@yahoo.com
چکیده:   (4285 مشاهده)

  زمینه: آفلاتوکسین­ها سموم قارچی هستند که بیماری آفلاتوکسیکوزیس را در حیوان­های اهلی و انسان ایجاد می­کنند و از عوامل ایجادکننده ناهنجاری­های مادرزادی و کارسینوژنی هستند. آفلاتوکسین M1 از مشتقات هیدروکسیله شده آفلاتوکسین B1 است که در کبد دام تولید و قسمتی از آن وارد شیر میشود.

  هدف: مطالعه به منظور ارزیابی مطالعه­های انجام شده در ایران در زمینه آفلاتوکسین در فرآورده­های غذایی با منشأ دامی انجام شد.

  مواد و روش­ها: این مطالعه مروری سیستماتیک بر روی مطالعه­های منتشر شده در مؤسسه­ها و مراکز مختلف تحقیقاتی و آموزشی کشور انجام شد که از سال 1382 تا 1392 در زمینه مواد غذایی با منشأ دامی از لحاظ حضور و تعیین مقادیر آفلاتوکسین با استفاده از روش­های مختلفی همچون HPLC و ELISA گزارش شده بودند. این اطلاعات از پایگاه­های علمی PubMed ، ScienceDirect ، SID ، MagIran و سایر بانک مقاله­ها جمع­آوری شدند.

  یافته­ها: بررسی­ها نشان­دهنده آلودگی %100 شیرهای مصرفی به آفلاتوکسین M1 در اغلب نقاط کشور بود. میزان آلودگی در شیرهای پاستوریزه مصرفی شهر تهران نسبت به سایر شهرها کم­تر بود. میزان آفلاتوکسین B1 گزارش شده در گوشت و سایر فرآورده­های با منشأ دامی در حد جزئی بود.

  نتیجه­گیری: مشاهده آلودگی بالا در شیر و فرآورده­های آن ضرورت تجدید در تبیین استانداردی برای آفلاتوکسین در فرآورده­های لبنی با منشأ دامی و خوراک دام را نشان می­دهد. استفاده از روش­های مناسب جهت خنثی­سازی این سم در صنعت شیر و لبنیات باید بیش­تر مورد توجه قرار گیرد.

  

    

متن کامل [PDF 223 kb]   (3973 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله مروري | موضوع مقاله: تغذیه

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی قزوین می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2019 All Rights Reserved | The Journal of Qazvin University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb