دوره 17، شماره 6 - ( دو ماهنامه بهمن و اسفند 1392 )                   جلد 17 شماره 6 صفحات 24-29 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Pilehvarzadeh M, Shamsi A, Salari S, Rafeti F, Hosseinrezaii H, Ebadi A. Effect of gum chewing in the reduction of paralytic ileus following cholecystectomy. J Qazvin Univ Med Sci. 2014; 17 (6) :24-29
URL: http://journal.qums.ac.ir/article-1-1270-fa.html
پیله ورزاده مطهره، شمسی افضل، سالاری سعادت، رفعتی فوزیه، حسین رضایی حکیمه، عبادی عباس. تأثیر جویدن آدامس در بهبود ایلیوس پارالتیک بعد از کله سیستکتومی. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی قزوین. 1392; 17 (6) :24-29

URL: http://journal.qums.ac.ir/article-1-1270-fa.html


1- ، afzaL_sh63@yahoo.com
چکیده:   (5072 مشاهده)

  زمینه: ایلیوس پارالتیک بعد از عمل جراحی شکمی موجب اتساع شکم، درد، تجمع گاز، تهوع و استفراغ می­شود. جویدن آدامس یکی از روش­هایی است که می­تواند باعث افزایش حرکت­های روده و کاهش طول مدت فلجی گذرا شود.

  هدف: مطالعه به منظور تعیین اثر جویدن آدامس بدون قند در بهبود ایلیوس بعد از عمل جراحی کله سیستکتومی انجام شد.

  مواد و روش­ها: این مطالعه مداخله­ای در سال 1390در دانشگاه علوم پزشکی کرمان بر روی 40 بیمار کاندید کله سیستکتومی انجام شد. بیماران پس از جراحی به طور تصادفی در دو گروه مداخله (جویدن آدامس) و شاهد قرار گرفتند. بیماران گروه مداخله پس از هوشیاری کامل سه بار در روز و هر بار یک ساعت آدامس­های بدون قند