دوره 15، شماره 4 - ( زمستان 1390 )                   جلد 15 شماره 4 صفحات 38-44 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ahmadvand H, Abdolahpour F, Bagheri S, Rashidi Poor M, Biranvand K, Chash S. Inhibitory effects of Oak fruit Husks hydroalcoholic extract on serum LDL oxidation in vitro. J Qazvin Univ Med Sci. 2012; 15 (4) :38-44
URL: http://journal.qums.ac.ir/article-1-1193-fa.html
احمدوند حسن، عبدالله پور فواد، باقری شاهرخ، رشیدی پور مرضیه، بیرانوند خدیجه، چاش سمیرا. اثر مهاری عصاره هیدروالکلی پوست میوه بلوط بر اکسیداسیون LDL سرم برون تنی. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی قزوین. 1390; 15 (4) :38-44

URL: http://journal.qums.ac.ir/article-1-1193-fa.html


1- دانشگاه علوم پزشکی لرستان ، Email: hassan_a46@yahoo.com
2- دانشکده پزشکی- دانشگاه علوم پزشکی لرستان
3- دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرم آباد
4- دانشگاه علوم پزشکی لرستان
5- مرکز تحقیقات داروهای گیاهی رازی دانشگاه علوم پزشکی لرستان
چکیده:   (7061 مشاهده)

  زمینه : اکسیداسیون چربی­ها و از جمله LDL در ایجاد آترواسکلروز نقش مهمی دارد. با استفاده از مواد آنتی اکسیدان در جیره غذایی مانند ویتامین E و عصاره هیدروالکلی پوست میوه بلوط می­توان از اکسیداسیون LDL جلوگیری و در نتیجه باعث جلوگیری از ایجاد آترواسکلروز شد.

  هدف: مطالعه به منظور تعیین اثر عصاره هیدروالکلی پوست میوه بلوط بر اکسیداسیون LDL سرم برون تنی ناشی از سولفات مس انجام شد.

  مواد و روش­ها : این مطالعه تجربی در سال 1389 در شهرستان خرم آباد انجام شد. نمونه خون افراد سالم بعد از یک شب ناشتایی تهیه و LDL سرم آن جدا شد. نمونه­های LDL به پنج گروه تقسیم شدند: گروه اول شاهد، گروه دوم در معرض عامل اکسیدان سولفات مس و درمان نشده و گروه­های سوم، چهارم و پنجم در معرض عامل اکسیدان سولفات مس و درمان شده با عصاره هیدروالکلی پوست میوه بلوط به ترتیب با غلظت­های ۲/٠، ۲ و ٢٠ میکروگرم بر میلی لیتر . جهت بررسی اکسیداسیون LDL مقدار دی­ان­های کونجوگه، زمان تأخیر ی ( (Lag time و مالون دی آلدئید ( Malondialdehyde ) تشکیل شده اندازه­گیری شد و اثرات غلظت­های مختلف عصاره هیدروالکلی پوست میوه بلوط بر مهار اکسیداسیون LDL سرم بررسی شد. داده­ها با استفاده از نرم افزار 13 SPSS و آزمون من ویتنی تحلیل شدند.

  یافته­ها : میزان زمان تأخیری براساس غلظت عصاره به ترتیب ۲ / ۲ ، ۳ و ۳ / ۴ برابر افزایش یافت. همچنین میزان دی ان کونجوگه براساس غلظت عصاره به ترتیب ۳۳ / ۱۳ ، ۶۶ / ۴۶ و ۰۰ / ۸۰ درصد کاهش یافت. اثر مهاری عصاره هیدروالکلی پوست میوه بلوط بر اکسیداسیون LDL متناسب با غلظت بود .

  نتیجه­گیری: با توجه به یافته­ها عصاره هیدروالکلی پوست میوه بلوط باعث جلوگیری از اکسیداسیون LDL می­شود و این ترکیب ممکن است اثرهای مشابهی در درون تنی داشته باشد.

 

متن کامل [PDF 467 kb]   (1391 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بیوشیمی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی قزوین می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2019 All Rights Reserved | The Journal of Qazvin University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb